FOTO: Christina Bundgaard Photography

Der var mange relationer bland aktørerne på de to mandskaber i tirsdagens lokalbrag mellem LTH og TTH Holstebro. Relationerne lagde dog ikke en dæmper på opgøret, og de 1287 tilskuere fik dramatik og spænding for alle pengene.

Næsten fyldt hus og et højt lydniveau hører nærmest til et lokalbrag, og dette var også tilfældet i tirsdagens kamp mellem de to naboklubber Lemvig-Thyborøn og TTH Holstebro. Et større budget og større faciliteter har givet TTH Holstebro kælenavnet “storebror” i forhold til Lemvig-Thyborøn som anses for at være “lillebror” i det specielle forhold, som de to klubber har.

Efter de første 11 minutter levede TTH Holstebro op til kælenavnet, da Magnus Bramming kunne udnytte et straffekast og bringe gæsterne foran 3-7. LTH svarede dog hurtigt igen og fire mål i træk bragte balance i regnskabet. Et skadesplaget TTH-mandskab kunne alligevel gå til pause foran 13-15.

Patrick Westerholms tropper bevarede føringen indtil 40 minutters spil, hvor Jonas Gade udlignede til 19-19, hvilket satte ekstra fut under kedlerne i Arena Vestjylland Forsikring. De rødklædte LTH’ere ville dog ikke nøjes med uafgjort, og med 10 minutter igen var Uhrenholts tropper i front med 25-22, og man begyndte at tro på, at lillebror kunne gå hen og drille storebror.

TTH’ernes kontrafase var stærk igennem hele kampen, og den var også medvirkende til, at de kom tilbage i lokalopgøret. Med to minutter igen kunne den tidligere LTH’er, Niels Lindholt, udligne til stillingen 29-29, og nerverne spredte sig til samtlige tilskuere i Arena Vestjylland Forsikring. Med cirka halvandet minut kom TTH på bolden, og afsluttede angrebet med en scoring til 29-30 med et halvt minut igen.

LTH’s store spiller igennem lokalopgøret, Jonas Gade, havde nerverne det rette sted, og med fem sekunder tilbage af kampen sendte han en underhånd imellem benene på Sebastian Frandsen til slutstillingen 30-30. Selvom det lykkedes for TTH at putte bolden i kassen inden tiden var gået, så blev målet underkendt, da Lindholt lavede et hopskud i stedet for et ganske almindeligt opgiverkast.

Det ene point er ubeskrivelig vigtig for Lemvig-Thyborøn Håndbold, som kæmper for at undgå den direkte nedrykning. Det giver lidt luft ned til den frygtindgydende sidsteplads. Pointet betyder derudover, at Uhrenholts tropper overhaler traditionsklubben fra KIF Kolding, mens der er henholdsvis 4 og 2 point ned til TMS Ringsted og Mors-Thy.

Næste opgave for LTH er imod topholdet fra Aalborg på udebane fredag den 8. marts, hvilket må regnes for en af de sværeste kampe i sæsonen.

Så skal der slutvis lyde en stor tak til alle fremmødte tilskuere i Arena Vestjylland Forsikring, som var med til at danne en rigtig god ramme om kampen.

Slutresultat: 30-30 (15-13)

LTH-udvisninger: 2, TTH-udvisninger: 4

LTH-målscorere:
Jonas Gade 9 mål
Rasmus Porup 6 mål
Jesper Kokholm 5 mål
Mark Nikolajsen 4 mål
Mads Thymann 2 mål
Mathias Porsholdt 2 mål
Andreas Damgaard 2 mål