Jesper Sørensen stod en rigtig god kamp, da Fredericia blev besejret med 29-28. FOTO: Christina Bundgaard Photography

Lemvig-Thyborøn Håndbold sejrede over Fredericia HK søndag eftermiddag med 29-28. Holdet var ellers bagefter i hele 1. halvleg og var ved pausen bagud med 11-15.

Inden søndagens kamp var opgøret mellem Lemvig-Thyborøn og Fredericia blevet kaldt for kampen om 4. pladsen, efter som de to hold begge lå på en delt 4. plads med 15 point hver. Vinderen af dette opgør ville også være det hold, som hægtede sig fast på konkurrenterne i top-3.

Denne jævnbyrdighed var ikke til at få øje på i 1. halvleg, hvor gæsterne fra Fredericia var klart i teten. Efter et kvarters spil havde LTH kun scoret tre mål, mens Fredericia havde puttet bolden i nettet syv gange. Denne føring kunne gæsterne tilskrive deres målmand Jimmi Andersen, som i 1. halvleg leverede en rigtig god kamp og nogle fik måske deja-vu til sidste sæson, hvor Fredericia slog LTH i Thyborøn Hallen efter en god præstation af netop Jimmi Andersen.

Gæsterne holdt det høje niveau, mens hjemmeholdet fortsatte med at lave masser af fejl. Dette resulterede i en pauseføring til Fredericia på 11-15.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt, at Lemvig-Thyborøn var vågnet op til dåd. Jesper Kokholm og Rasmus Porup fandt det store spil frem i 2. halvlegs start, og efter 42 minutters spil var der udlignet til 19-19. Dette satte gang i publikummet i Arena Vestjylland Forsikring og de sidste tyve minutter var fulde af spænding præget af en lille LTH-dominans.

Med halvandet minut kunne Mark Nikolajsen score sit tredje mål i træk og gøre det til stillingen 28-27. I det efterfølgende angreb havde Fredericias, Kasper “Foder” Nielsen, muligheden for at udligne, men hans forsøg på en skruebold mislykkedes, og LTH var igen i angreb med et minut tilbage. Med 30 sekunder tilbage af kampen tabte LTH bolden og Fredericias fløj, Marcus Rahbek eksekverede hurtigt på en fri kontrascoring.

LTH var på bolden igen, og her resterede der 14 sekunder af kampen, og igen lykkedes det Mark Nikolajsen at få scoret – denne gang for 4. gang i træk. Han gjorde det til slutresultatet 29-28. Fredericia havde muligheden for at udligne, da de fik tilkendt et frikast efter tid – men denne chance blev ikke udnyttet.

Sejren betyder, at LTH bevarer 4. pladsen, og at der kun er to point op til Randers på 3. pladsen. Næste kamp for LTH er på lørdag, hvor Stoholm gæster Arena Vestjylland Forsikring i årets sidste kamp. Det er en kamp, hvor vi håber på at se rigtig mange i hallen – så kom og støt drengene til point i årets sidste kamp!

Se det sidste af kampen og interview med Rasmus Porup her:

Slutresultat: 29-28 (11-15)

LTH-udvisninger: 4, FHK-udvisninger: 7

LTH-målscorere:
Mark Nikolajsen 6 mål
Søren Nørgård 6 mål
Jesper Kokholm 6 mål
Rasmus Porup 6 mål
Jonas Gade 2 mål
Mads Thymann 1 mål
Niels Lindholt 1 mål
Toke Schrøder 1 mål