FOTO: Christina Bundgaard Photography

Fredag aften var der vigtige point på spil i bundstriden, da Lemvig-Thyborøn tog imod Nordsjælland i Arena Vestjylland Forsikring. Det var en kamp, som vestjyderne vandt med 26-25, hvor det afgørende mål blev sat ind på straffekast efter tid.

På papiret var der lagt op til en bundkamp, da Lemvig-Thyborøn og Nordsjælland krydsede klinger fredag aften i Arena Vestjylland Forsikring, men kulissen var en topkamp værdig. Hjemmepublikummet og de medrejsende Nordsjælland-fans skabte en god stemning i den tætpakkede hal.

Det var gæsterne, som fik den bedste start på kampen. Ligatopscorer og tidligere LTH’er, Johan Meklenborg kunne efter knap 6 minutter bringe sit hold foran med 1-4 på en straffekastscoring. Med 8 minutter tilbage af første halvleg kunne Jonas Gade bringe balance i regnskabet, da han scorede til 8-8. Det var dog alligevel gæsterne fra Nordsjælland, som kunne gå til pause foran med 11-12.

Sjællænderne var bedst i starten af anden halvleg, og kunne derfor bringe sig foran med 16-19 efter 39 minutter. Men så begyndte Uhrenholts tropper så småt at melde sig ind i kampen. Shadrach Nsoni var kommet ind i LTH-målet, og bidrog med nogle vigtige redninger i slutminutterne. Med 13 minutter igen kunne Mark Nikolajsen bringe LTH i front for første gang i kampen, da han scorede til 22-21.

Lemvig-Thyborøn var bedst, da kampen skulle afgøres, og ved stillingen 25-25 med fire sekunder igen lykkedes det Jonas Gade at fremtvinge et straffekast, som Jesper Kokholm skulle forsøge at eksekvere efter tid. Han stod overfor målmandslegenden, Kristian “Nøller” Asmussen, som tidligere i kampen havde taget et straffekast fra Rasmus Porup. Heldigvis var Kokholm kølig og scorede sikkert til slutresultatet 26-25.

Sejren sender LTH op på 11. pladsen i ligaen, da Mors-Thy vandt over TMS Ringsted i den anden bundkamp fredag aften. Næste og sidste opgave inden jule- og VM-pausen er på lørdag, når drengene skal en tur til Ribe for at møde Ribe-Esbjerg, som ligger lige over os i tabellen. Der arrangeres fanbus til kampen, og det kan du læse meget mere om her.

Se interview med kampens spiller, Mads Thymann, her:

Slutresultat: 26-25 (11-12)

LTH-udvisninger: 5, NH-udvisninger: 4

LTH-målscorere:
Jonas Gade 8 mål
Mads Thymann 7 mål
Jørgen Rasmussen 4 mål
Mark Nikolajsen 3 mål
Jesper Kokholm 2 mål
Andreas Damgaard 1 mål
Jacob Østergaard 1 mål