FOTO: Christina Bundgaard Photography

Længe så det ud til at Århus ville tage de to point, men i det sidste kvarter steppede Anders Thomsens tropper op og snuppede den første sejr i Århus siden 2010.

Inden kampen blev der skrevet, at Århus-kampen på hjemmebane var en af de få dårlige kampe, som LTH havde spillet i denne sæson. Grunden til dette var at holdet holdt en lang scoringspause. Allerede fra kampens begyndelse troede man at dette billede skulle gentage sig. Allerede efter 9 minutter var Anders Thomsen nødsaget til at tage sin første timeout, da vestjyderne var bagud 5-0 og havde rigtig svært ved at komme til scoringerne – en af grundene til dette var en veloplagt Jens Fredsgaard i Århus-målet.

Haluret skulle lige passere 10 minutter før Christian Holm kunne bringe LTH på scoringstavlen. LTH’erne havde forsøgt at tage initiativet ved at spille 7-mod-6 fra kampens start, men dette lykkedes ikke, og man gik hurtigt tilbage til at spille med 6 markspillere. Grundet den dårlige start var hjemmeholdet hele tiden et skridt eller to foran. De kunne derfor også gå til pause foran med 13-10.

Erik Vejes tropper startede 2. halvleg som de sluttede første. Efter 43 minutters spil kunne hjemmeholdets, Anders Kragh Martinussen, sætte bolden i nettet til stillingen 21-16, og der var nok ikke mange som troede på at LTH nogensinde skulle komme tilbage i denne kamp. Men så fik LTH-forsvaret stresset Århus-spillerne til at tage forhastede afslutninger og lave dumme fejl. Dette resulterede i at vores nye højre fløj, Mikkel Sandholm, med under fire minutter tilbage af kampen kunne bringe os i front med 23-24 efter en kølig lobbold.

De sidste minutter blev hektiske, men fordi LTH var i teten, var det dem som havde mest coolness i kampens afgørende fase. Med lige lidt over et minut igen udlignede Århus Håndbolds topscorer, Nikolaj Læsø. Lemvig-Thyborøn spillede deres sidste angreb med stor rutine. Anders Thomsen tog timeout med 22 sekunder igen, og armen blev hævet lige da LTH satte spillet i gang efter timeouten. På 6. og sidste aflevering fik Mark Nikolajsen bolden på venstre back, hvor han med et hårdt stående skud fik sat bolden ind til 25-26. Det lykkedes ikke Århus at få scoret på deres sidste forsøg, og dermed kunne LTH juble over sæsonens blot 3. sejr – og den første på udebane.

Kampens helt store profil var Mark Nikolajsen som først og fremmest afgjorde kampen, men han var i perioder en enmandshær i LTH-angrebet. Ligesom i Aalborg-kampen vågnede Jonas Langerhuus for alvor op til dåd i anden halvleg, og her var man ikke i tvivl om, hvor meget en sejr ville betyde for den tidligere Århus-spiller.

De to point sender nu LTH op på siden af KIF Kolding, men vi er dog dårligere indbyrdes, og de sender os to point længere væk fra Nordsjælland og sidstepladsen, hvilket betyder, at der nu er tre point mellem os.

Se afgørelsen på kampen her!

Slutresultat: 25-26 (13-10)

ÅH-udvisninger: 2, LTH-udvisninger: 1

LTH-målscorere:
Mark Nikolajsen 9 mål
Jonas Langerhuus 5 mål
Mads Thymann 4 mål
Jesper Kokholm 3 mål
Mikkel Sandholm 2 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Nicolaj Spanggaard 1 mål
Christian Holm 1 mål