FOTO: Christina Bundgaard Photography

En frikøbsklausul i Claus Uhrenholts kontrakt er blevet indløst, og derfor har Lemvig-Thyborøn været nødsaget til at slippe den rutinerede træner til en anden ligaklub.

Claus Uhrenholt stopper som cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold, når sæsonen slutter – et år før hans kontrakt med klubben udløber. Uhrenholt har benyttet sig af en klausul i sin kontrakt, hvor han kunne skifte til en anden ligaklub, hvis den pågældende klub var klar til at betale frikøbsbeløbet.

“Da vi sidste år fik muligheden for at tilknytte Claus, var denne klausul en betingelse for, at vi kunne lave en 2-årig aftale med ham. Vi er meget ærgerlige over at skulle slippe ham, og har på alle måder forsøgt at holde på ham. Det lykkedes altså ikke, og som et lille plaster på såret får vi så en økonomisk kompensation”, siger bestyrelsesformand i LTH, Tommy Bomholdt Gay.

Grunden til Uhrenholts stop er ikke på grund af utilfredshed i klubben, men der er helt andre årsager på spil.

“Jeg har haft det rigtig fint i LTH, og det er ikke på grund af, at jeg ikke trives i klubben, at jeg stopper efter sæsonen. Det er fordi jeg har haft svært ved at få tingene til at hænge sammen familiemæssigt. I Lemvig-Thyborøn træner vi eftermiddag og aften, mens jeg nu har fået et tilbud om at træne om formiddagen, hvilket giver mere tid til familien,” udtaler Uhrenholt.

Afløseren er klar:
Assistenttræner, Anders Thomsen, bliver fra næste sæson forfremmet til cheftræner, og det er en stilling, som ikke er helt uvant for Thomsen. Tilbage i 2011 stod han i spidsen for LTH i to sæsoner.

“Nu ser vi frem til et godt samarbejde med Anders. Han er en seriøs, dedikeret og erfaren træner, der kender klubbens værdier, og som vil forsøge at føre Claus’ visioner og idéer videre. Vi har stor tillid til Anders, og vi er sikre på, at han er den rette cheftræner for os, når vi nu ikke kunne få Claus” siger Tommy Bomholdt Gay.

Og fortsætter:

“Vi er fuldt forstående overfor Claus’ valg, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover. Han har lovet at aflevere et ligahold til Anders, og det ser vi frem til.”