FOTO: Christina Bundgaard Photography

Lørdag eftermiddag lykkedes det for Lemvig-Thyborøn Håndbold at besejre lokalrivalerne fra Stoholm i Arena Vestjylland Forsikring med 30-27 efter en pauseføring på 12-17 til gæsterne.

De første fem minutter af kampen var meget lige, men så gik gæsterne fra 4-4 til 4-7. Denne føring blev dog hurtigt lukket af Lemvig-Thyborøn, da Mads Thymann efter 12 minutter kunne udligne til 7-7. Stoholm stak af igen takket være storspil af Thomas Sloth i Stoholm-målet, og vandt resten af halvlegen med 10-5, så pausestillingen var 12-17 til gæsterne.

Det var en første halvleg, hvor forsvaret ikke var eksisterende, og når det i få øjeblikke fungerede, så var LTH’erne ikke hurtige nok til at opsnappe returen. I den anden ende fungerede angrebsspillet egentlig fint, da man havde forholdsvis let ved at komme til gode chancer, men der manglede skarphed, og derfor havde drengene svært ved at få puttet bolden i kassen.

Opgøret mindede meget om sidste weekends indsats mod Fredericia HK, hvor “de røde” spillede en dårlig første halvleg, og hvor man i pausen havde følelsen af, at det var meget svært at få hentet de to point.

Men ligesom i sidste weekend kom LTH buldrende ud til anden halvleg, og efter tolv minutters spil af anden halvleg kunne Søren Nørgård udligne til stillingen 21-21. Med godt ti minutter igen kunne Søren Nørgård atter score til stillingen 24-23 og samtidig bringe LTH i front for første gang siden det andet minut.

De sidste minutter af kampen blev meget hektiske og takket være stor opbakning fra publikum, vigtige scoringer fra især Mads Thymann og Jonas Gade og redninger af Jesper Sørensen i LTH-målet, så fik vestjyderne kørt sejren på 30-27 hjem, og holdet er nu ubesejret i de seneste seks kampe.

Det var en rigtig vigtig sejr, og de to point sender LTH op i top-3, da Ajax besejrede Randers med 25-26. Der er nu kun et point op til Odder på 2. pladsen, og alle kampe efter julepausen bliver derfor ekstremt vigtige for klubben. Den opbakning som var her i weekenden skal findes frem igen til de resterende kampe af sæsonen, da vi bliver nødt til at stå sammen, hvis vi skal have en chance for at slutte i toppen af 1. division.

Næste opgave for LTH er en svær udekamp mod Ajax København den 18. januar.

Se interview med man of the match, Mads Thymann, her:

Slutresultat: 30-27 (12-17)

LTH-udvisninger: 2, SIF-udvisninger: 5

LTH-målscorere:
Mads Thymann 7 mål
Søren Nørgård 5 mål
Jonas Gade 4 mål
Mark Nikolajsen 3 mål
Jonathan Sørensen 3 mål
Jesper Kokholm 2 mål
Toke Schrøder 2 mål
Rasmus Porup 2 mål
Niels Lindholt 1 mål
Jesper Sørensen 1 mål