Op til kampen mod de forsvarende danske mestre og pokalvindere fra Aalborg Håndbold var der stadig stor ærgerlse over fredagens nederlag til Nordsjælland. Dette havde LTH-drengene dog rystet af sig – de overraskede nemlig alt og alle og tog point mod Primo Tours Ligaens førerhold.

Da der var spillet et minut af kampen bragte Nicolai Pugholm LTH foran 2-0, da han i en kontra sikkert satte bolden ind under den norske landsholdskeeper, Kristian Sæverås. Pugholm er ikke ligefrem den notoriske målscorer, da han gør sig mest i forsvarsspillet, men den 27-årige stregspiller skulle senere i kampen vise sig at målet ikke var en enlig svale.

Efter 10 minutter var vestjyderne i front med 7-5 over de danske mestre. Det tegnede sig til at blive en målrig kamp, men dette skulle vise sig ikke at blive tilfældet. I løbet af første halvleg var Anders Thomsens tropper foran med tre mål og enkelte gange kæmpede holdet for en 4-målsføring, men dette blev dog aldrig en realitet. De nordjyske gæster viste lidt prøver på deres kvalitet, da de fik lukket hullet og kunne gå til pause med en stilling på 11-11.

I pausen regnede de fleste med, at nu havde LTH vist, at de kunne holde trit med et hold af Aalborgs kaliber i en hel halvleg, hvilket også var meget imponerende. Gæsterne startede også som lyn og torden, da de efter 36 minutters spil kunne bringes sig foran med 12-15.

Nu kom vi til det tidspunkt i kampen, hvor forhåndsfavoritterne finder det ekstra gear frem og lige så stille kører over det knap så stjernespækkede mandskab. Men nej – LTH’s helt store våben i denne sæson, nemlig forsvarsspillet, stod vanvittig solidt, og når gæsterne kom til afslutning lukkede Ronnie Nicolaisen ned i LTH-buret. I den anden ende forsøgte hjemmeholdet sig med 7 mod 6-spillet, hvilket gav pote. LTH-topscoreren, Jonas Langerhuus, havde spillet en total anonym første halvleg, men vågnede i den grad op til dåd i 2. halvleg.

Med 20 minutter igen scorede han det 4. LTH-mål i træk, og 12-15 var nu vendt til 16-15. De to mandskaber skiftedes til at have føringen i den sidste del af kampen, og med stillingen 21-22 til Aalborg med omkring et minut igen skød gæsterne bolden ud over sidelinjen – LTH kunne nu øjne mulighederne for et sensationelt og ikke mindst et vigtigt point. Med 31 sekunder igen tog Anders Thomsen timeout for at sætte det sidste angreb op. Dette skulle selvfølgelig ske i 7 mod 6. Anden halvlegs farligste LTH’er, Jonas Langerhuus, fandt en fri Nicolai Pugholm på stregen og med 5 sekunder igen kunne han putte bolden ind bag Mikael Aggefors til slutstillingen 22-22. Dette var Pugholms anden scoring i kampen og den fjerde i hele sæsonen, men hvilken vigtig en af slagsen.

Dette skabte en euforisk stemning i Arena Vestjylland Forsikring, og den bredte sig ned til spillerne på banen. Både publikum og LTH-truppen vidste, hvor vigtigt dette point var. Nordsjælland kan dog stadig overhale os med en sejr, men et enkelt point mod Danmarks bedste håndboldhold giver en ordentlig omgang selvtillid til drengene inden de sidste 7 runder af grundspillet i Primo Tours Ligaen.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn er på onsdag, hvor turen går østpå for at møde Århus Håndbold.

Slutresultat: 22-22 (11-11)

LTH-udvisninger: 3, AAL-udvisninger: 1

LTH-målscorere:

Mark Nikolajsen 5 mål

Jonas Langerhuus 5 mål

Rasmus Porup 3 mål

Mads Thymann 2 mål

Nicolai Pugholm 2 mål

Jesper Kokholm 1 mål

Mathias Porsholdt 1 mål

Jørgen Rasmussen 1 mål

Christian Holm 1 mål

Mikkel Sandholm 1 mål