TTH sendte LTH ud af pokalen

171 dage. 

Så mange dage var det siden, at Lemvig-Thyborøn sidste spillede en hjemmekamp i Arena Vestjylland-Forsikring før gårsdagens kamp. Modstanderen hed på daværende tidspunkt også TTH, og den tilskuerløse kamp endte dengang med en 11 måls sejr til naboerne fra Holstebro. Mange ting er sket siden da, én ting er dog sikkert. Covid-19 virussen sætter stadigvæk sine tydelige spor rundt omkring i samfundet, og i håndboldhallerne. Til trods for tilskuer-restriktionerne, lykkedes det dog stadigvæk hjemmeholdets fans at skabe en fantastisk stemning.  

Kampen skulle dog lige fløjtes i gang, før der rigtig kom damp på kedlerne. I de første minutter af kampen troede man nemlig, at naboerne fra TTH skulle ende med endnu en storsejr over lillebror, ligesom i kampen for knap 6 måneder siden. En 0-3 føring til udeholdet blev dog vendt til 4-4, og hjemmeholdet fik spillet sig meget bedre ind i opgøret. Gennem hele 1.halvleg, og resten af kampen for den sags skyld, blev der kæmpet en vis legemsdel ud af bukserne. På suveræn fight og vilje, viste hjemmeholdet hvad Lemvig-Thyborøn Håndbold står for. Det pæne håndboldboldspil var også til stede i perioder, men altoverskyggende var den intense fight og kampgejsten. Med 30 minutters spil kunne dommerne fløjte en første halvleg af, med en stilling på 13-13. 

2.halvleg begyndte lige så intens, som den første halvleg sluttede, og dommerne måtte holde liv i fløjterne, med den ene hårde duel efter den anden. Spillerne gik til den, og det samme gjorde et hårdt kæmpende publikum. Et publikum på godt 300, der formåede at løfte stemningen i Arena Vestjylland Forsikring på imponerende vis. De to hold, der snart må kende hinanden ud og ind, fulgtes pænt ad indtil midten af 2.halvleg. Her begyndte tingene at spidse til, og desværre for hjemmeholdet, trak gæsterne fra Holstebro en smule foran. 19-19 blev til 21-24, og efterfølgende 23-28. TTH holdt kadencen, og det lykkedes ikke LTH at bibeholde spændingen helt til sidste. Kampen endte med en 26-30 sejr til de hvide fra Holstebro. 

Ser man bort fra slutresultatet, var der fra hjemmeholdets side flere positive oplevelser i kampen. LTH viste over hele linjen kampgejst og fightervilje. Ronnie i målet diskede op med flere flotte redninger. Bag- og stregspillere viste intensitet og solidt spil og fløjspillerne hev mange flotte afslutninger op af hatten. En sikker straffekastskytte i form af Thomas Damgaard nettede alle 5 straffekast LTH fik tildelt. 

På trods af det fine spil, blev 1/8-finalen altså endestationen for LTH i Santander Cuppen. Næste opgave hedder Herre Håndbold Ligaen, hvor 1.runde starter fredag den 4.september. 

De positive takter fra gårsdagens kamp, er da også vigtig at få med. LTH`s første modstandere i herreligaen lyder nemlig som følger: GOG, Aalborg og BSH. 

Der skal store præstationer til, for at skrabe point sammen i disse kampe, men kan det lykkedes at arbejde positivt videre på fredagens præstation, så er det i høj grad muligt at overraske de næste ugers modstandere.  #KSDR – Kom så de Røde.

Kampfakta:

LTH – TTH 26-30 (13-13)

Stillingen undervejs: 0-3, 5-4, 6-6, 9-9, 13-13, 14-16, 17-19, 21-22, 23-28, 26-30

Målscorere: Thomas Damgaard 5, Mark Nikolajsen og Frederik Iversen 4, Jesper Kokholm, Rasmus Porup og Jonas Langerhuus 3, Pelle Schilling 2, Nicolai Pugholm og Mads Thymann 1.