To point i intenst lokalopgør

FOTO: christinabundgaardphotography.dk

Det er aldrig noget problem at sætte sig op til kampene mod TTH Holstebro. Sådan lød det fra flere LTH-spillere før kampen, og det var også tydeligt, da kampen blev fløjtet i gang. De rødklædte LTH'ere kom bedst fra land, og efter fem minutter var holdet foran 1-3.

LTH holdt føringen på to mål det meste af første halvleg, men der blev aldrig rigtig slået et hul. Med halvandet minut tilbage af første halvleg fik TTH Holstebro deres første føring i kampen, da Jonas Porup scorede til 14-13. Lemvig-Thyborøn formåede dog at få udlignet til pausestillingen 15-15 efter Jonathan Würtz fjernede spindelvæv i det ene målhjørne på et frikast efter tid.

Simon Egtved havde startet kampen med en masse fine redninger, men samarbejdet mellem forsvar og målmand fungerede ikke i midten af kampen. Derfor blev der plads til Daníel Freyr fra anden halvlegs start, men heller ikke han knækkede koden. Derfor blev Simon Egtved skiftet ind igen i midten af anden halvleg. Det skulle vise sig at være point værd. Han afsluttede kampen med en masse redninger og fik hevet sig selv op på over 37 procent.

Anden halvleg mindede meget om første, men her var det bare TTH Holstebro, som det meste af tiden var et lille skridt foran. Efter 41 minutter var stillingen 22-20 til hjemmeholdet.

TTH formåede dog ikke at slå det afgørende hul, og derfor kom LTH hurtigt tilbage i kampen. Med seks minutter igen kunne Jeppe Gade generobre føringen, da han scorede til 26-27. Med et minut igen gjorde Jonathan Würtz det så til 27-29. Hjemmeholdet fik dog hurtigt reduceret og en teknisk fejl i det efterfølgende angreb fra LTH gav hjemmeholdet muligheden for et enkelt point.

Tiden løb dog ud og Nikolaj Markussen kunne ikke score på frikastet efter tid. Derfor kunne jublen bryde løs hos spillere og fans. Det var LTH's tredje sejr i træk i Gråkjær Arena, hvilket sender holdet på 10 point og på 10. pladsen i HTH Herreligaen. Næste opgave er Ribe-Esbjerg på hjemmebane den 17. december, hvilket også er årets sidste kamp.

Slutresultat: 28-29 (15-15)

TTH-udvisninger: 3, LTH-udvisninger: 3

LTH-målscorere:
Jonathan Würtz 7 mål
Jeppe Gade 7 mål
Jorn Smits 3 mål
Jacob Hessellund 3 mål
Nicolai Pugholm 2 mål
Fredrik Clementsen 2 mål
Christian Holm 2 mål
Niels Lindholt 1 mål
Jon Katballe 1 mål
Thomas Damgaard 1 mål