To landsholdsspillere til LTH

Den danske U21-landsholdsmålmand, Svend Rughave, og den hollandske landsholdsspiller, Jorn Smits, er fra den kommende sæson nye ansigter i Lemvig-Thyborøn Håndbolds ligatrup.

Lemvig-Thyborøn Håndbold har i lang tid gennemsøgt markedet efter en målmand, og nu har man endelig fået sat navn på, hvem der skal danne målmandsduo med Niklas Graugaard i LTH-målet fra den kommende sæson. Valget er faldet på Svend Rughave, som er blevet hentet i Skjern på en 1-årig aftale, hvilket glæder sportschefen.

"Svend Rughave er et utroligt spændende keepertalent, som allerede i løbet af sin korte karriere har vist prøver på sine store kvaliteter både for ungdomslandsholdet, men også i ligaen for Skjern. Vi får i duoen Rughave og Graugaard to af de absolut mest talentfulde keepere i dansk håndbold, så det bliver et ungt team, som vi har stor tro på, at vi kan udvikle meget på," siger Lars Broe.

Og fortsætter:

"Dennis Bo Jensen har jo i sin aktive karriere været keeper, så vi har haft en rigtig god dialog med Svend Rughave omkring de forventninger vi har til ham, og hvordan Dennis ser at vi med fordel kan arbejde med at gøre ham endnu bedre, men vigtigst af alt så har vi mærket at Svend brænder for at blive en del af LTH."

Udover Rughave har Lemvig-Thyborøn Håndbold også skrevet en 2-årig kontrakt med den hollandske landsholdsspiller, Jorn Smits, som i de seneste måneder har optrådt for TTH Holstebro, som tilbage i januar hentede ham ind på en kort kontrakt fra den hollandske mesterklub, HK Kras/Volendam. Men dansk håndbold er ikke noget nyt for den 28-årige bagspiller. Jorn Smits har nemlig tidligere spillet i Randers, og her var han en kæmpe profil i den sæson, hvor LTH endte med oprykningen efter tre knald eller fald kampe mod netop Randers HH.

Lars Broe er meget begejstret over, at det har været muligt at tiltrække en profil af Jorns kaliber til Lemvig-Thyborøn Håndbold.

"Jorn Smits er i min optik intet mindre end en drømmespiller for LTH. Vi forsøgte at hente Jorn første gang, da han spillede i Randers, hvor han i stedet valgte at drage til Tyskland. Herefter har vi fulgt lidt med i hvordan han har udviklet sig. Det var derfor glædeligt, da han efter jul dukkede op i Holstebro, for at afløse for en skadet Johan Meklenborg på en kort aftale. Det gav os nyt blod på tanden," fortæller sportschefen.

Og fortsætter:

"Han er en utrolig hårdt arbejdende spiller, som brænder for at blive bedre og som går forrest både til træning og kamp. Samtidig har han prøvet meget både med klubhold og landsholdet, der netop har kvalificeret sig til de kommende europamesterskaber. Jorn Smits kommer til at bidrage i begge ender af banen og vil bidrage med sin store erfaring på et ellers ungt LTH hold."

Svend Rughave og Jorn Smits er officielt LTH-spillere den 1/7, og vi glæder os til at tage godt imod dem. Velkommen hos "de røde"!