Smits: 'Jeg glæder mig helt vildt'

Foto: christinabundgaardphotography.dk

Da den hollandske landstræner, Staffan Olsson, i går udtog sit mandskab til den kommende VM-slutrunde i januar, var det med Jorn Smits fra LTH i den hollandske 18-mandstrup. Hollænderne er til slutrunden i pulje med Norge, Nordmakedonien og Argentina, og holdet skal spille sine kampe i polske Kraków. Selvom Holland har været repræsenteret til de to seneste EM-slutrunder, bliver det altså første gang at "Oranje", som det hollandske landshold bliver kaldt, skal deltage ved en VM-slutrunde.

Jorn Smits har igennem flere år været en del af det hollandske landshold, men han har faktisk aldrig været med til en slutrunde. Ved de to EM-slutrunder har LTH's bagspiller nemlig været ramt af en skade, så der har været lidt sommerfugle i maven i dagene op til udtagelsen fortæller Jorn Smits.

"Jeg har været lidt spændt her op til udtagelsen, så da beskeden tikkede ind på min telefon, blev jeg ekstremt glad. Jeg har jo misset de to foregående slutrunder på grund af skader, så det er klart, at jeg har ventet lidt på, at det blev min tur. Der er stadig noget tid til at slutrunden starter, men jeg glæder mig helt vildt," fortæller Smits, som faktisk var i gang med styrketræning, da han fik beskeden på sin telefon.

Jorn er ikke den eneste fra familien Smits, som skal med det hollandske landshold til Polen i januar. Hans bror, Kay, er nemlig også udtaget, hvilket han også har været til de to foregående slutrunder, hvor Holland har været med. Derfor har Jorn siddet klistret ekstra godt fast til skærmen til hollændernes seneste slutrunder for at følge sine holdkammerater og brormand, Kay. Nu glæder han sig endelig til at være en del af holdet og tæt på Kay ved en slutrunde.

"Det bliver selvfølgelig helt vildt stort, at skulle dele oplevelsen med min bror. Det bliver meget bedre at være afsted sammen i stedet for at følge kampene fra en iPad, som jeg gjorde ved den seneste slutrunde. Jeg forventer, at det bliver helt specielt for mig," lyder det fra LTH's nummer 21.

Jorn har sammen med resten af LTH-truppen leveret nogle rigtig gode indsatser på det seneste, og den gode form og selvtilliden håber han på, at kunne tage med sig ind til slutrunden.

"Siden den seneste landsholdspause i okotber har jeg og holdet været godt spillende, hvilket man også kan se på de seneste resultater. De seneste kampe med blandt andet sejren over TTH Holstebro har givet os selvtillid, og det håber jeg, at jeg kan tage med ind til slutrunden," slutter hollænderen.

Inden Jorn drager mod Polen og VM skal han og LTH-holdet forsøge at hente yderligere to point til tabellen, når Ribe-Esbjerg på lørdag venter i årets sidste kamp.

Jorn er sponseret af: