Pointstimen blev brudt

En sæson lakker mod enden. Efter 26 grundspilsskampe og 3 kampe i nedrykningsspillet skulle drengene her til eftermiddag spille sidste kamp i dette års udgave af HTH Herreligaen. Selvom kampen igen var uden sportslig stor betydning, så var det ikke fordi LTH havde sluppet håndbremsen. Men kan da så småt godt begynde at skimte ferien i det fjerne. Duften af sommer og sol, men ikke af 1. divison!

Det lykkedes igen i dag drengene, som så mange gange før i denne halvsæson, at byde modstanderen op til dans. Efter små 10 minutters spil kunne Mark Nikolajsen, der i øvrigt spillede sin kamp nr. 101 for LTH – bringe ”De Røde” foran 7-5. Desværre var vi ikke længe foran, og momentum forsvandt over på Mors-Thys side efter den gode start. Bergholt, Hoxer og Hessellund lykkedes med at få bolden ind bag LTH’s målmænd. Jacob Hessellund spillede øvrigt en rigtig fornuftig kamp for Mors-Thy, og selvom det selvfølgelig var ærgerligt han hjalp modstanderholdet til sejren i dag, så kan vi i det længere perspektiv glæde os over, at han trækker i den røde trøje næste år. LTH kom dog tilbage ind i kampen, inden den nyligt udtagende landsholdsspiller Mads Hoxer stjal billedet de sidste 10 minutter. Med 5 mål fra hans side de sidste 10 minutter af 1.halvleg, var han en stor grund til de blå-klædte gik til pause foran 17-21.

Selvom LTH før har haft problemer med at komme skarpt ud til 2.halvleg, så er det endnu en af de ting, der i denne forårssæson er blevet vendt rundt på. LTH kom flyvende fra start, og var lynhurtigt tilbage opgøret. Mors-Thy`s fire-måls føring blev hentet på de første 10 minutter og efter 45 minutters spil bragte Mikkel Sandholm faktisk også LTH foran 29-28. På dette tidspunkt lignede det derfor, at LTH var på vej mod endnu en tæt afgørelse. Desværre for drengene var det i stedet var Mors-Thy, der var mest kyniske og fik udnyttet mulighederne bedst i slutningen af kampen. Angrebsspillet fungerede ellers rigtig godt under hele kampen. Ærgerligt nok, for et ellers godt kæmpende LTH-forsvar, så lykkedes det udeholdet at finde frem til de store chancer en kende oftere, end det var tilfældet for Lemvig-Thyborøn. Kampen endte derfor 34-38 til Mors-Thy.

Ligesom sidste opgør sad flere af LTH´s spillere over. Dette gav mere plads til andre, og en af dem der for alvor har udnyttet muligheden med mere tid på banen, er højrebacken Nicolaj Spanggaard. 9 scoringer, 2 assist og flere trukne straffekast giver ham titlen som topscorer, men skal også give ham en masse ros. En anden af vores venstrehænder – Jesper Kokholm – lavede i dag 8 mål, på 10 afslutninger, hvilket må siges også at være en solid præstation. Christian Holm fik også vist sit hurtige antrit, og leverede gode præstationer i tiden på banen. Generelt kan hele holdet se tilbage på disse 3 kampe i nedrykningspillet med stolthed, og vide man for alvor har bevist hvor vi hører til.

Når nu Arena Vestjylland Forsikring desværre er lukket for tilskuere, så sendes kampen så vidt muligt også på livestream via Facebook. Det gjorde kampen i dag også. Op mod 5-600 mennesker så med, og til andre kampe har tallet rundet de 1000. Det vidner i høj grad om, at de vestjyske indbyggere langt fra har mistet interessen for det lokale håndboldhold. Vi håber alt hvad vi kan på, og vi krydser vores fingre for, at til sæsonens sidste opgør – nemlig pokalkampen imod Mors-Thy den 21. maj, igen kan byde tilskuere indenfor i arenaen igen. Selvom de bestyrelsesmedlemmer, oversiddende spillere og hvem der nu ellers er at finde i hallen, kan råbe højt, så savner vi i den grad, den fremragende opbakning vi plejer at få fra jer fans.

Målscorere: Nicolaj Spanggaard 9, Jesper Kokholm 8, Søren Nørgaard 4, Pelle Schilling 4, Thomas Damgaard 3, Nicolai Pugholm 2, Christian Holm 2, Mikkel Sandholm 1, Mark Nikolajsen 1.

Stillingen undervejs: 3-4, 7-6, 9-11, 13-14, 14-18, 17-21, 22-24, 26-26, 29-28, 30-33 34-38.

Skrevet af Mads Visholm