Ny hjemmebanesejr

Mandag aften var de mange tilskuere i Arena Vestjylland Forsikring og TV-seerne i stuerne vidne til at vaskeægte rivalopgør, da LTH krydsede klinger med Mors-Thy.

Opgøret indholdt nærmest alt. Der var dramatik i form af et direkte rødt kort og spænding til det sidste. Lemvig-Thyborøn Håndbold løb med sejren til stor jubel hos hjemmepublikummet.

Mors-Thy kom foran 0-1, men det var også den eneste gang i kampen, at lokalrivalerne var foran. Herefter viste LTH sig som det stærkeste hold. Efter fem minutter bragte LTH-anfører, Nicolai Pugholm, sit mandskab i front med 4-2 efter en sjælden kontrascoring fra stregspilleren.

Efter 16 minutters spil, ved stillingen 11-8 til LTH, blev Mads Thymann præsenteret for det direkte røde kort, hvilket man skulle tro ramte hjemmeholdet hårdt, da han i fraværet af Niels Lindholt var udset til at skulle udfylde hullet i midterforsvaret. LTH'erne viste dog igen sammenhold, og Christian Holm gik ind og varetog den uvante opgave i midterforsvaret på fornemste vis.

Trods en fem-målsføring i første halvleg fik gæsterne dog halet lidt ind på LTH til pausen. Her var stillingen 17-15.

Mors-Thy startede anden halvleg ud med to fejl, hvilket Dennis Bo Jensens tropper straffede prompte, og så var "de røde" i front med fire mål. LTH bevarede hullet ned til lokalrivalerne i det meste af anden halvleg, men til sidst kom Mors-Thy op og pustede hjemmeholdet i nakken. Med to minutter igen kunne Axel Franzén reducere til 30-29, og så kom der for alvor kog på stemningen i Arena Vestjylland Forsikring.

Selvom momentum for en kort stund var udskiftet, holdt LTH'erne hovederne kolde, og symptomatisk for kampen var det banens bedste spiller, Thomas Damgaard, som med lidt over et minut kunne afgøre kampen, da han scorede til 31-29. Det hele endte med en fortjent hjemmesejr på 31-30. Det var den tredje hjemmesejr i træk, hvilket vidner om, at det er svært at spille i Lemvig.

Udover Thomas leverede Svend Rughave en rigtig god kamp mod sin kommende arbejdsgiver, hvor han sammen med Nicklas Graugaard vandt målmandsduellen.

Der skal lyde en stor tak til alle mennesker i Arena Vestjylland Forsikring, også de medrejsende Mors-Thy fans, for at skabe en fantastisk stemning, hvilket var med til at give kampen den tænding, som den havde.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn Håndbold er på udebane mod Fredericia HK mandag den 6. december.

Slutresultat: 31-30 (17-15)

LTH-udvisninger: 3, MTH-udvisninger: 2

LTH-målscorere:
Thomas Damgaard 8 mål
Jesper Kokholm 5 mål
Jorn Smits 4 mål
Nicolaj Spanggaard 3 mål
Jacob Hessellund 3 mål
Christian Holm 3 mål
Mads Thymann 2 mål
Rasmus Porup 2 mål
Nicolai Pugholm 1 mål