LTH manglede marginalerne

Inden kampen på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg vidste man godt, at det krævede en mandfolkepræstation, hvis det skulle lykkes at få point med vestpå. De første fire minutter af kampen var også et signal om, at man ikke får foræret nogle ting mod de store hold i dansk håndbold.

Bagud 3-0 efter et par sløje angreb, men efter knap fem minutters spil fandt Frederik Iversen vejen til nettet, da han blev spillet helt blank efter et veltimet indløb fra fløjen. Herfra trak LTH'erne i arbejdstøjet og viste, at de ikke var kommet for at danse.

Da der var spillet knap 13 minutter kunne Nicolaj Spanggaard finde Niels Lindholt på stregen, hvorfra han kunne bringe de hvidklædte LTH'ere i front med 4-5. Herfra fulgtes de to hold pænt ad, men det var alligevel hjemmeholdet som kunne gå til pause foran med 13-12.

Det var en godkendt første halvleg fra LTH'erne som lykkedes med at stresse BSH i begge ender af banen. Derudover bød Ronnie Nicolaisen ind med mange gode redninger.

Hjemmeholdet holdt fast i føringen igennem anden halvleg, og efter 43 minutters spil kunne den tidligere LTH'er, Nikolaj Øris, bringe BSH foran med 21-18. Men det fik ikke Anders Thomsens tropper til at give op.

Med lidt under et kvarter blev Shadrach Nsoni skiftet ind i LTH-målet, og han startede ud med en kæmpe redning. Målmanden med de congolesiske rødder fortsatte de gode takter i resten af kampen, og var medvirkende til at Thomas Damgaard med 8 minutter igen kunne udligne til 25-25 på straffekast.

De sidste minutter blev meget hektiske. Stillingen med 38 sekunder igen var 28-27 til hjemmeholdet, som også var i boldbesiddelse. Midtjyderne nåede dog ikke frem til en afslutning, og der blev derfor dømt passivt spil med 10 sekunder tilbage af kampen.

Derefter blev der lavet to frikast på LTH'erne, hvoraf det sidste blev lavet i sidste sekund, hvilket resulterede i et frikast efter tid mellem midterlinjen og tremeterlinjen. Rasmus Porup formåede ikke og score det mål, som nok ville have gået verden rundt, hvis det havde passeret Kasper Larsen i BSH-målet. Derfor måtte vestjyderne se sig besejret med 28-27.

Skuffelsen var stor efter kampen, fordi man sad med en fornemmelse af, at man med en knivspids mere held kunne have fået sæsonens første point, men sådan skulle det ikke gå. Når skuffelsen engang har lagt sig, kan LTH dog se tilbage på en rigtig flot præstation, som trods nederlaget må give lidt selvtillid til fredagens hjemmekamp mod Ribe-Esbjerg HH i Herre Håndbold Ligaens 4. runde.

Slutresultat: 28-27 (13-12)

BSH-udvisninger: 5, LTH-udvisninger: 5

LTH-målscorere:
Mads Thymann 5 mål
Rasmus Porup 4 mål
Niels Lindholt 4 mål
Thomas Damgaard 3 mål
Christian Holm 3 mål
Jonas Langerhuus 2 mål
Nicolaj Spanggaard 2 mål
Frederik Iversen 2 mål
Jesper Kokholm 2 mål