Katballe: Dejligt at kunne give lidt tilbage

Søndag eftermiddag var der dømt bundbrag i Arena Vestjylland Forsikring, da LTH tog imod HC Midtjylland. Vestjyderne trak sig sejrrigt ud af opgøret med 30-27 efter at have været i kontrol i store dele af kampen, men alligevel var der lidt spænding til sidst. Lemvig-Thyborøns højre back, Jon Katballe, havde følgende at sige efter kampen.

"Vi starter meget godt og spiller en god første halvleg. I mange af vores kampe i år har vores kæphest været, at vi ikke spiller godt angrebsspil, men det synes jeg, at vi gør i første halvleg, hvor vi fører 16-12 ved pausen. Vi har rigtig godt styr på deres 6:0-forsvar, mens vi kun lukker 12 mål ind," lyder det fra Katballe.

Som fortsætter:

"I starten af anden halvleg går de op i noget 5:1-forsvar, som vi ikke rigtig finder løsningen på. Det gør halvlegen en smule hektisk, og de får indhentet vores forspring, men vi får fightet en sejr hjem igen, og vi er nu foran med otte point ned til den direkte nedrykningsplads, hvilket gør, at vi nu så småt kan begynde at kigge mere opad end nedad."

Jon Katballe var en af de helt store oplevelser søndag eftermiddag, hvor han med fem scoringer blev delt LTH-topscorer, og viste prøver på sit talent.

"Det var dejligt endeligt at kunne give lidt tilbage. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke har præsteret efter mine egne ønsker indtil videre. Det var mega fedt at bidrage til en sejr og især i en vigtig kamp. Forhåbentlig var det ikke en enlig svale men starten på mange gode kampe for mig, og det vil jeg arbejde hårdt på," fortæller den 21-årige højre back.

Sejren over HC Midtjylland blev den anden sejr i ugen, da SønderjyskE i onsdags måtte forlade Arena Vestjylland Forsikring med et nederlag på 23-18. Til søndagens lokalopgør havde mange mennesker igen valgt at lægge vejen forbi LTH's hjemmebane, og den store opbakning spiller en rolle i sejrene, mener Jon Katballe.

"Der var en fantastisk stemning, som der plejer, og det hjælper os nede på banen. Jeg vil også gerne takke dem nede i hjørnet for at levere en fantastisk kulisse igen. Opbakningen betyder utrolig meget for os, og nu har vi vundet to hjemmekampe i træk, og i begge kampe har tilskuerne hjulpet os godt på vej," siger Katballe.

Efter et tætpakket kampprogram med 4 kampe på 11 dage skal Dennis Bo Jensens tropper først i ilden igen på fredag, hvor Fredericia venter på udebane. Her skal "de røde" forsøge at revanchere det tætte nederlag på 24-25 i sæsonens første hjemmekamp. De to sejre, som holdet har fået i denne uge giver noget selvtillid i truppen, og derfor tror Jon Katballe også på, at der venter endnu en sejr fredag aften.

"På forhånd havde vi snakket om, at hvis vi kunne komme igennem denne uge med fire point, ville det se rigtig godt ud, og det har vi nu gjort. Nu venter Fredericia på udebane, og der føler jeg, at vi har alle muligheder for at få point. Vi var tæt på på hjemmebane, så hvorfor skulle vi ikke have gode muligheder dernede. De har haft lidt svingende resultater, så hvis vi tager derned og spiller op til vores bedste, er der bestemt muligheder for to point," slutter LTH's nummer 6.