Kaptajnens tilbageblik

"Det har i det store og hele været en god sæson. Det er vel svært for alvor at brokke sig, når vi har sat rekord for flest point i klubbens historie, og derfor kan gøre klar til klubbens femte sæson i ligaen i streg, hvilket også er klubrekord," lyder det fra Nicolai Pugholm, da han bliver bedt om at gøre status på den netop overståede sæson.

LTH-anføreren har fuldstændig ret, når han benytter sig af ord som historisk og rekorder. 22 point og en 9. plads i grundspillet. Dette er aldrig set bedre i Lemvig-Thyborøn Håndbold før, mens man tidligt sikrede sig overlevelse i kvalspillet.

Den forhenværende sæson bød også på et helt nyt trænerteam omkring holdet i form af Dennis Bo Jensen og Martin Hansen, og man kan da roligt sige, at de fik en god start i klubben. Pugholm fremhæver også flere spillere, som løftede sig i denne sæson og tog en masse ansvar.

"I og med der kom et nyt trænerteam med helt nye ideer, var der en naturlig periode i starten med lidt svingende resultater. Jeg synes dog især, at vi defensivt løftede os gennem sæsonen, specielt med en Svend Rughave der for første gang skulle prøve at være første valg i en seniorklub. Derudover løftede især Nicolaj Spanggaard og Thomas Damgaard sig markant i takt med deres nye og større roller for os, i forhold til den seneste sæson. Det havde vi også brug for, for selvom vi har et godt kollektiv, har alle brug for nogle individuelle toppræstationer, hvilket de to spillere især har leveret for os, gennem nærmest 60 min i hver kamp," fortæller Pugholm.

Efter at man i sæson 20/21 spillede en del kampe for tomme tribuner har der for LTH's vedkommende i denne sæson ikke været nogle restriktioner til holdets kampe, og man har derfor nydt godt af den store opbakning fra lægterne, hvilket er noget Nicolai Pugholm og resten af spillertruppen har nydt godt af.

"Det er svært at understrege nok, hvor vigtig opbakningen er. Bare det at vi har fået point på hjemmebane i ni ud af 14 kampe i grundspillet, taler sit klare sprog, hvor vi endda ikke havde noget at spille for i den sidste. Det giver en enorm energi, som gør en forskel for os på banen. Derudover har vi også været så heldige at have fanklubben med på udebane, hvor vi desværre ikke har præsteret helt så godt som vi gerne ville denne sæson. Opbakningen har der dog ikke været en finger at sætte på, og jeg husker især kampene i Holstebro, Mors og i Skive, hvor vi spillere havde følelsen af at spille på hjemmebane. Alle resulterede i øvrigt også i point, hvilket blot understreger fanklubben og de øvrige supporteres betydning. Derfor vil jeg gerne på spillertruppens vegne sige tusind tak for opbakningen, og jeg håber vi ses igen til den kommende sæson, hvor den skal have endnu en tørn. Både på banen, men så sandelig også på lægterne," udtaler LTH'eren.

Lige nu er spillerne på en velfortjent ferie og møder ind til første træning den 20. juli, hvor man herfra skal rette fokus mod den kommende sæson og forsøge at ramme niveauet fra den netop afsluttede.

"Det er med stor spænding at jeg ser frem til den kommende sæson. Der er ingen tvivl om, at vi skal glæde os over den flotte sæson, vi har spillet, men så snart vi møder ind igen skal arbejdshandskerne tages på, for der er mange dygtige hold i ligaen til den kommende sæson, så vi kan absolut ikke tage noget for givet. Derudover står vi over for en stor udskiftning i truppen, hvor vi får mange nye og unge spændende spillere til klubben. Derfor bliver det også spændende at se, hvordan det hele kommer til at klikke, og hvordan Dennis og Martin sammensætter brikkerne. Derudover bliver det naturligvis også specielt at have en opstart uden to kulturbærere som Mads Thymann og Rasmus Porup i truppen, hvilket blot stiller endnu større krav til os som er tilbage. Allerførst skal både trænere og spillere dog nyde lidt velfortjent ferie, inden vi starter op igen. Men vi glæder os," slutter kaptajnen.