Kampoptakt: Ribe-Esbjerg HH vs. LTH

Påskedag og 2. påskedag var nogle af de vildeste dage i Lemvig-Thyborøn Håndbolds historie. Først fik vi et livsvigtigt point i Kolding i allersidste sekund, og vi havde derfor kvalificeret os til nedrykningsspillet og i første omgang undgået nedrykning.

Dagen efter kom det frem at Århus Håndbold var gået konkurs og fra næste sæson fusionerer med Skanderborg Håndbold. Dette havde også enorm betydning for vestjyderne, da Århus også var kvalificeret til nedrykningsspillet. Århus Håndbold kan grundet deres konkurs ikke stille op i de sidste kampe, hvilket betyder, at alle hold i puljen er sikret en ny sæson i HTH Herreligaen.

LTH tager lørdag eftermiddag hul på det førnævnte nedrykningsspil, når holdet på udebane møder Ribe-Esbjerg HH. Nu hvor alle hul er sikret endnu en sæson i landets bedste række, så lyder det til at spændingen af puljespillet er forsvundet. Det er den også på en måde, men vinderen af puljen får stadig en kontant gevinst på 75.000 kroner, så der er stadig noget at kæmpe for.

LTH har qua sin 13. plads i grundspillet de dårligste kort på hånden, da de er det eneste hold som ikke har fået point med over i gruppen. Udover Ribe-Esbjerg består gruppen af Fredericia og Mors-Thy. Alle møder hinanden en enkelt gang, hvilket vil sige, at LTH'erne har tre ligakampe tilbage i denne sæson. Fredericia og Ribe-Esbjerg har to point med over i puljen, mens Mors-Thy har et enkelt.

Der skal derfor en sejr på bordet allerede lørdag eftermiddag mod Ribe-Esbjerg, hvis Anders Thomsens tropper stadig skal have muligheden for at vinde puljen. Et nederlag vil gøre en puljesejr og præmien på den 75.000 umulig at nå, da tilfælde af pointlighed vil blive kigget på stillingen i grundspillet, og holdet med den højeste placering der vil derfor altid ende højest.

Lemvig-Thyborøn skal forsøge at fortsætte den gode rytme, som holdet har haft her efter nytår, hvor det er blevet til ni point i otte kampe. Du kan se om dette lykkes, når der er kampstart mellem Ribe-Esbjerg og LTH klokken 14.30 i Blue Water Dokken. Kampen livestreames på Ribe-Esbjergs Facebook-side. Det er også muligt at følge med på Tophåndbolds livescore.