Kampoptakt: LTH vs. Mors-Thy

Fredag den 21. maj spiller Lemvig-Thyborøn Håndbold sæsonens sidste kamp, når de møder Mors-Thy hjemme i Arena Vestjylland Forsikring. Trods det faktum, at det er sæsonens sidste kamp, er kampen den første i pokalturneringen for begge mandskaber.

Covid-19 har sat sine spor i samfundet, men også i afviklingen af Santander Cuppen. Alt håndbold fra 2. division og ned af har nemlig været lukket ned, og derfor har alle disse hold ikke haft mulighed for at deltage i pokalturneringen. Dette passer dog ikke helt, da nogle hold fra serie 1 og jyllandsserien spillede runde 1 tilbage i september. Længere nåede holdene ikke før der blev lukket ned for breddehåndbolden, og derfor har DHF set sig nødsaget til at genstarte turneringen med udelukkende hold fra 1. division og HTH Herreligaen. Det betyder, at LTH og Mors-Thy allerede er i ”6. runde”, hvor man førhen som ligahold kom ind i turneringen allerede i 5. runde.

Santander Cuppen er stadig omfattet af det meget omdiskuterede ”seedingsystem”, hvilket betyder at holdene bliver delt op i to puljer efter sidste sæsons placeringer, hvilket betyder, at du kun kan trække et hold fra den modsatte pulje. Ergo kommer du i nederste seedningslag kan du kun møde hold der på papiret er bedre end dig selv. Som mange nok har regnet ud, er LTH endt i det nederste seedningslag som det eneste ligahold. Pokalturneringens 6. runde er den sidste runde inden du kan trække hold fra hele landet. Derfor har det i denne runde kun været muligt for LTH at trække hold fra Jylland. Dog var Aalborg, BSH og TTH Holstebro ikke en mulighed, da de først træder ind i 1/8-finalen. Det samme gælder for GOG på østsiden.

Nok om selve turneringsformen og Covid-19’s betydning for afviklingen. Mors-Thy skal besejres, hvis Lemvig-Thyborøn Håndbold skal spille sig i 1/8-finalen af turneringen. Det sjove for Mors-Thy er, at de faktisk starter næste sæsons pokalturnering op inden, de har afsluttet den indeværende. Fredagens modstander er nemlig et af de fire hold, som har kvalificeret sig til Santander Cuppens Final4, som afholdes i juni i Jyske Bank Boxen.

Det er derfor et hold, som på det seneste har oplevet meget succes i netop denne turnering, hvilket vidner om en svær opgave for Anders Thomsens tropper. Ved den seneste landsholdssamling havde Mors intet mindre end tre spillere ude og repræsentere sine nationer. Deriblandt Mads Hoxer som i denne sæson har gjort rigtig ondt på os. Hoxer fik sin A-landsholdsdebut for Danmark mod Finland den 2. maj, og her blev det til tre mål fra Mors-Thy-spillerens hånd.

Tre gange har vi mødt Mors-Thy i denne sæson og tre gange er det blevet til nederlag. Derfor er det et revanchesultent LTH-hold som løber på banen til sæsonens sidste kamp den 21. maj. Den sidste kamp i sæsonen betyder også, at vi skal sige farvel til de spillere og trænere, som ikke fortsætter i klubben.

Der er stadig ledige billetter til aftenens kamp, så kom og giv spillere og trænere en god afslutning på en god sæson! Køb din billet her.

Kampen mellem Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy fløjtes i gang fredag den 21. maj klokken 18 i Arena Vestjylland Forsikring.