Kampoptakt: LTH vs. BSH

Sidste gang vi spillede et opgør hjemme i Arena Vestjylland Forsikring, imod fredagens modstander Bjerringbro-Silkeborg, udviklede det sig til en af de helt store aftener for Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Som folk nok husker sendte vi storfavoritterne fra BSH hjem med et nederlag på 35-31. Den imponerende sejr kickstartede vores pointhøst i sidste sæson, og bekræftede troen på, at vi kan bide skeer med hvem som helst. Hvis samme skæbne skal gentages i aften, skal vi finde det samme gåpåmod frem, og vise vores styrke som et hold. Det vil lune gevaldigt med point på kontoen, og med en sejr eller to op til julepausen ville situationen være ganske anderledes positiv.  

Selvom Bjerringbro-Silkeborg absolut hører til i toppen af dansk håndbold, så er det faktisk et hold, vi i den grad har spillet lige op med, når vi har krydset klinger de sidste år. Med 2 snævre udebane-nederlag på et enkelt mål, og sejren på hjemmebane, så er der stor optimisme inden fredagens opgør. 

De mange store profiler på BSH´s mandskab vil dog forsøge at lukke kampen så tidligt som muligt og dermed fjerne al spænding. Af store navne på modstanderens hold kan der blandt andet nævnes VM-guldvinderen fra 2019 Nikolaj Øris Nielsen. Han er topscorer på BSH-mandskabet, og har nettet 70 gange på 109 skud i denne sæson. Han har dog fortsat til gode at score på straffe i denne sæson. Her har han nemlig brændt alle sine 3 skudforsøg. Som sikkert flere LTH-fans husker, så har Nikolaj Øris Nielsen før optrådt i den røde trøje – endda med stor succes. Tilbage i sæsonen 08-09 var han udlejet til klubben, hvor han allerede i en ung alder bankede mål ind på stribe og var med til at sikre os oprykning til ligaen. 

En anden nøglefigur, som næsten altid spiller en hovedrolle i BSH´s kampe er playmakeren Sebastian Skube. Med 49 mål og 46 assists indtil videre skal der, som altid, holdes godt øje med Sloveneren. Tilbage i november var Skube ifølge flere medier tæt på et skifte til mægtige PSG. Det skifte faldt dog til jorden, og Skube er fortsat en del af den danske liga – heldigt for BSH, men uheldigt for konkurrenterne i ligaen.

På stregpositionen i BSH løber der et par prominente navne rundt. Nøddesbo, Lynggaard og Toft har tilsammen 395 landskampe. Tre navne der skaber respekt, og kan skræmme livet af mange bagspillere i denne liga. Gode spillere har BSH også på fløjene og i målet. De må overordnet siges at være et mandskab, der har kvalitet hele vejen rundt. 

På papiret lyder det måske svært som tilhænger af ”de røde” at tro på spænding her til aften. Lige netop spænding er det dog lykkedes LTH at skabe i de tre seneste indbyrdes opgør. Det skyldes selvfølgelig, at vi i vores trup også rummer evnerne til at spille dynamisk og flot håndbold. Evner vi håber på at se til kampstart klokken 19.30. En målmandspræstation i top, fight og vilje i forsvaret hvor blandt andet Skube og Øris skal lukkes delvist ned. Bagspillere der rammer hinanden i fart og vinder deres dueller. Streg- og fløjspillere der scorer, når de får chancen og måske endda et par nemme kontramål. Dette kan blive opskriften på succes, og den håber vi truppen er klar til at følge opgøret igennem. 

 Efter de nyeste corona-restriktioner spilles kampen uden tilskuere, men du kan følge med på Tophåndbold eller vores Instagram-profil.

Følg os på Instagram her!