Kampoptakt: KIF Kolding vs. LTH

Efter flere måneders ventetid skal bolden igen gives op, i Danmarks bedste håndboldrække.

Den aldeles dramatiske, og anderledes afslutning på sidste års sæson, hvor både skrivebordsafgørelser, konkurser og appelsager fik lov at fylde, har, som det nok ikke er gået mange næser forbi, udvidet HTH Herreligaen til 15 hold.

Det betyder også, at der i denne sæson ikke kun skal findes én, men to direkte nedrykkere. En situation, der umiddelbart ikke er behagelig at tænke på, hvis man med ”røde” briller skal kigge frem mod den skærpede kamp om overlevelse. Traditionen tro, har ”eksperten” Bent Nyegaard også givet sig i kast med sine forudsigelser omkring sæsonen. Vi kan dog trøste os med, at manden med det karakteristiske hvide overskæg heldigvis har taget fejl et par gange før.

Det første af mange spændende slag i den nye sæson venter i Sydbank Arena på fredag. LTH drager mod Sydjylland hvor KIF-Kolding venter. For mange i LTH-truppen bliver det også en tur tilbage til arenaen, hvor et af de største dramaer i klubbens historier udspillede sig. Det føles som var det i går, at folkene i og omkring klubben var på den anden ende. Jublen ville ingen ende tage, da vi tilbage i april, i de allersidste sekunder, fik sat det bedst mulige punktum på den voldsomme fortælling sidste sæson kan beskrives som. Men netop muligheden for at skrive en ny historie, er nu opstået for de gamle, men også nye ansigter i truppen. Et spændende nyt, ungt trænerteam, suppleret med masser af talent og erfaring blandt spillerne, skal forsøge at sætte deres præg på det, der bliver LTH´s fjerde sæson i ligaen.

Med stor udskiftning i truppen i forhold til sidste sæson, bliver det spændende hvor velspillet og harmonisk det ser ud, når der fløjtes op. På bænken har vi jo to nye skikkelser i form af Dennis Bo Jensen som ny cheftræner og Martin Hansen som ny assistent. Målmandsduoen er også skiftet ud, og ind er kommet to enormt talentfulde unge målmænd i form af Svend Rughave og Nicklas Graugaard. Jacob Hessellund er ny mand på venstre fløj, hvor fløjmakker Frederik Iversen er kommet stærkt tilbage fra sidste sæsons skade. Bagspillerne fra sidste år, Damgaard, Holm, Porup, Thymann og Spaangaard, er blevet suppleret af et stærkt hollandsk kort, Jorn Smits. På højrefløjen er vi lige så godt funderet som sidste år. Kokholm og Sandholm danner igen makkerpar på den yderste højre side. På stregen og især i midterforsvaret skal de to stærke fyre Pugholm og Lindholt igen i år dele tæsk ud. I denne uge er der også underskrevet kontrakt med endnu en stregspiller, den tidligere norske landsholdsspiller Joakim Hykkerud, som i den grad bliver spændende at følge i LTH-trøjen.

Er det allerede nu lykkedes at spille disse gutter sammen, og skabe en taktisk forståelse alle kan bidrage til i den røde trøje? Er svaret ja, så bliver det et modstanderhold, der får det aldeles svært på fredag. Modstanderen hedder som sagt KIF Kolding, en klub med enorm tradition i dansk klubhåndbold. Sidste år formåede klubben i den grad at overraske. Det lykkedes nemlig klubben at spille sig frem til en plads i slutspillet. 7-mod-6 spillet, og en herre ved navn Peter Balling, var blandt grundene til deres store succes sidste år. Disse 2 faktorer er da givetvis også skrevet ned med store bogstaver på Dennis og Martins liste over ting, der gerne skulle være arbejdet med inden fredagens opgør. Lykkedes det os at lukke ned for det Kolding er gode til, skal det nok blive en tæt, og forhåbentlig en god og intens håndboldkamp.

Intenst bliver det i hvert fald i den forstand, at det igen er tilladt for vores fantastiske fans at drage med på udebane. Modsat sidste år bliver det ikke bare en spillerbus, der drager afsted på udebane. Også en fyldt fanbus tager fredag turen til Kolding. De vil i den grad være fuldstændig klar, når der er kampstart 19:30 fredag aften.

Kampen kan følges live på Tophåndbolds livescore eller via vores liveopdatering på Instagram!