Jonathan Würtz retur til Skjern Håndbold

FOTO: christinabundgaardphotography.dk

Efter et stærkt halvår i Lemvig-Thyborøn Håndbold skal den hårdt skydende venstreback tilbage til Skjern Håndbold.

”Da vi fik muligheden for at tilknytte Jonathan før starten af sæsonen, var det med blandede følelser. Vi vidste så afgjort, at der var tale om en kvalitetsspiller med store forcer i både forsvaret og angrebet. Omvendt så havde karrieren indtil nu båret præg af mange skader, så da vi i fællesskab besluttede at indlede et samarbejde blev der lavet en plan for, hvordan vi periodevis skulle løsne lidt for belastningen således han kunne bidrage mest muligt i kampene på banen. Den plan er vi til fulde lykkedes med, hvilket vi er utroligt stolte af,” lyder det fra direktør i Lemvig-Thyborøn Håndbold, Søren Pedersen.

Fra begyndelsen af sæsonen og til nu har Würtz spillet samtlige 18 kampe i Lemvig-Thyborøn Håndbold. 60 mål og 27 assists er det blevet til fra hans højrehånd.

”Min tid i Lemvig-Thyborøn Håndbold har været fantastisk. Fra begyndelsen var det meningen, at vi skulle forsøge at få min krop gjort helt klar til håndbold på topniveau, og sikre at jeg kontinuerligt kunne spille med i kampene uden, at jeg skulle sidde en masse træninger over. Den fysiske sektor og Dennis har været sublime i forhold til dette. En åben dialog og et godt samspil har udmundet sig i, at jeg nu føler min krop er bedre og stærkere end i utroligt lang tid. En fantastisk følelse som jeg er dem meget taknemmelige for, fortæller Jonathan Würtz.

Netop kroppen og de mange skader har været et element, som tidligere har været en større udfordring.

”Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har spillet så mange kampe i træk, hvor jeg også i dagene efter kampene har været i god forfatning. Det sidste halve år i Lemvig-Thyborøn Håndbold har været en fantastisk tid, hvor jeg virkelig har genfundet mig selv og fået lagt yderligere lag på facetterne i mit spil samt min fysiske tilstand. Derfor skylder jeg også en stor til tak til hele klubben og folkene i og omkring den. Det er et fantastisk sted at være som håndboldspiller. ”

En spændende periode med EHF European League og Final4 venter for Jonathan Würtz, hvor også et snarligt slutspil banker på døren i Skjern Håndbold.

”Jeg ville lyve hvis jeg siger, at jeg ikke glæder mig til de mange spændende kampe, der er rundt om hjørnet. Skjern Håndbold er en stærk klub med ambitioner om at være en del af medaljekampene i de turneringer, som de deltager i. Nu da jeg føler mig i klart bedre forfatning end jeg længe har gjort, så glæder jeg mig også til at komme tilbage og bidrage på banen i de store nationale og internationale turneringer. Min egen vurdering er, at det er en endnu bedre udgave af mig selv, som returnerer til Skjern Håndbold, udtaler Würtz.

I Lemvig-Thyborøn Håndbold er man selvfølgelig trætte af at miste så stor en profil som Jonathan Würtz midt i sæsonen. Processen omkring at finde en afløser er i fuld sving. En opgave som ikke bliver let.

”Vi har helt fra starten af lejeaftalen vidst, at Skjern til hver en tid har kunne hente Würtz tilbage med kort varsel, men samtidig havde vi også forventet, at aftalen skulle have været for hele sæsonen. Det siger sig selv, at vi i Jonathan har haft en profil, som har løftet niveauet i begge ender af banen hos os. Både som håndboldspiller, leder og menneske har han bidraget utroligt meget til truppen. Vi græder med det ene øje og smiler med det andet. Specielt smiler vi over, at vi på ny har vist, at vi er et rigtig godt sted for spillere at udvikle sig og få lagt lag på deres spillemæssige kvalifikationer. Nu er arbejdet i fuld sving i forhold til, hvordan vi skal gribe anden halvdel af sæsonen an. Med Vilhelm Poulsen ude resten af sæsonen og Jonathan Würtz retur til Skjern Håndbold, så begynder vi at være lidt tynde i forhold til, hvis der skulle opstå skader,” siger Søren Pedersen.

Aftalen med Jonathan Würtz er kommet i stand gennem et stærkt samarbejde med Skjern Håndbold.

”Vi så en oplagt mulighed for, at få Jonathan ud og spille nogle flere minutter på banen, end der var udsigt til hos os i Skjern Håndbold. Lemvig-Thyborøn Håndbold er en ambitiøs og seriøs klub, som år efter år lægger lag på deres setup, og hvor det arbejde der historisk er blevet gjort med at udvikle unge, kvalitetsspillere er meget beundringsværdigt. Hele forløbet omkring udlejningen af Jonathan Würtz har været en god case for alle tre parter. Nu er situationen således, at vi har solgt Sveinn Johannsson til den tyske bundesliga med omgående virkning og samtidig med, at vi har været hårdt ramt af skader, føler vi os nødsaget til at trække Jonathan tilbage til klubben. Vi har igennem hele lejeopholdet fulgt Jonathan tæt og det har været meget tydeligt for os, at han har udviklet sig utroligt godt i hans tid hos Lemvig-Thyborøn Håndbold. Derfor vil jeg i forlængelse af det også gerne takke klubben for et superprofessionelt og stærkt samarbejde,” – siger sportschef i Skjern Håndbold, Thomas Klitgaard.

Lemvig-Thyborøn Håndbold vil gerne takke Jonathan Würtz for samarbejdet og ønske ham held og lykke fremover.