Comebacksejr i lokalopgør

Rammerne var helt i top, som altid når LTH og Mors-Thy mødes, og de 1400 fremmødte tilskuere fik noget for pengene onsdag aften i Arena Vestjylland Forsikring.

Kampen startede meget lige, hvor de to hold fulgtes ad. Efter knap 14 minutters spil var stillingen 6-6, men herfra tog Lemvig-Thyborøn taktstokken, og med tre scoringer i træk havde "de røde" skabt kampens første hul. Med knap fire minutter tilbage af første halvleg kunne Jorn Smits udbygge føringen til 13-9, men gæsterne fik halet ind på LTH inden pausen, og derfor var halvlegsstillingen 13-12.

Ligesom første halvleg var starten på anden halvleg meget jævnbyrdig, og med 11 minutter igen var det Mors-Thy som havde skabt et hul på 3 mål ved stillingen 20-23. Dette fik Dennis Bo Jensen til at trykke på timeoutknappen. Forsvaret blev herefter justeret til 5:1, mens man i angrebet forsøgte sig med 7 mod 6.

Dette skulle vise sig at blive et virkelig godt træk, men det så længe ud som om, at det var Mors-Thy, som skulle trække sig sejrrigt ud af lokalopgøret. Med 6 minutter igen gjorde gæsternes Marcus Midtgaard det nemlig til 22-26, men LTH'erne bevarede troen og fik hjælp af et medlevende hjemmepublikum. Fire minutter senere bragte Thomas Damgaard spændingen tilbage i kampen, da han udlignede til 26-26.

Da der manglede et minut af opgøret var stillingen 27-27. 30 sekunder før tid fik Mors-Thy tilkæmpet sig et straffekast, og Lasse Pedersen havde muligheden for at sikre minimum et point, men forsøget blev misbrugt på en netop indskiftet Daníel Freyr Andrésson. LTH'erne havde derfor muligheden for at stjæle begge point, og selvom 7 mod 6 havde fungeret til punkt og prikke, valgte man ikke at benytte sig af dette, da kampen skulle afgøres, for at være sikre på det ene point.

Jeppe Gade havde igennem hele kampen været en af banens bedste, og det blev også ham, som skulle afgøre det, da han med få sekunder før tid sendte sit ottende skud mod mål, og lavede sit ottende mål i kampen. Derfor fuldendte LTH sit comeback og vandt med 28-27 til stor glæde for tilskuere og hele truppen.

LTH fordobler dermed sit pointantal, og hopper over Nordsjælland i tabellen. Næste opgave for "de røde" er fredag den 4. november, hvor Skjern Håndbold er modstanderen på udebane.

Slutresultat: 28-27 (13-12)

LTH-udvisninger: 3, MTH-udvisninger: 2

LTH-målscorere:
Jeppe Gade 8 mål
Jonathan Würtz 5 mål
Jesper Kokholm 5 mål
Niels Lindholt 4 mål
Jorn Smits 2 mål
Thomas Damgaard 1 mål
Christian Holm 1 mål
Vilhelm Poulsen 1 mål
Jacob Hessellund 1 mål