Close but no cigar

Lemvig-Thyborøn Håndbold åbnede fredag aften den nye sæson af HTH Herreligaen, da de på udebane mødte KIF Kolding. Efter en tæt kamp måtte LTH'erne til sidst se sig slået med 32-30, hvilket ærgrede både spillere og fans, da man følte, at man havde fortjent point efter en rigtig god indsats.

For første gang i over halvandet år spillede LTH og KIF Kolding en håndboldkamp, som ikke var præget af de store Corona-restriktioner. Dette betød flere mennesker i hallen, og at stemningen var i top. Dette afspejlede sig på banen, hvor begge hold blev båret frem af hver deres tilhængerskare.

KIF fik den bedste start på kampen, da de kom foran 3-0 efter 3 minutter. Hjemmeholdet formåede og holde afstanden til vestjyderne det meste af første halvleg, men jo længere vi kom ind i kampen, jo mere fik det "nye" LTH-hold spillet sig sammen. Efter 24 minutter kunne en af banens bedste, Jesper Kokholm, bringe balance i regnskabet og udligne til 12-12, da han sikkert udnyttede et straffekast.

Trods udligningen kunne KIF gå til pause foran med mindst mulig margen - 15-14.

Anden halvleg startede ud med to LTH-scoringer - en fra Jesper Kokholm og en fra Jorn Smits, og så var de hvidblusede LTH'ere foran for første gang i kampen.

De to hold fulgtes ad indtil stillingen 21-20, hvor KIF så igen trak fra. Med 12 minutter igen var hjemmeholdet i front med 26-22, men Dennis Bos tropper formåede endnu en gang at kæmpe sig tilbage. Med godt fem minutter igen kunne Rasmus Porup udligne til 28-28, og så var spændingen intakt, hvilket man kunne mærke i hele Sydbank Arena.

Hjemmeholdet havde desværre marginalerne på deres side i slutningen af kampen, og derfor kunne de gå fra banen med en sejr på 32-30. Resultatet ærgrede både spillere, trænere og ledere i LTH-lejren, da man spillede en rigtig god kamp. Derfor var der lidt af en ambivalent følelse i og omkring det vestjyske omklædningsrum efter kampen.

En solid præstation, hvor drengene viser den helt rette indstilling hele kampen igennem. Selvom man er nede med nogle mål et par gange i kampen, giver man ikke op, man fortsætter og lykkes med at kæmpe sig tilbage. Dette skal tages med ind til den næste kamp, som allerede er på tirsdag, hvor SønderjyskE kommer på besøg i Arena Vestjylland Forsikring.

Slutresultat: 32-30 (15-14)

KIF-udvisninger: 7, LTH-udvisninger: 4

LTH-målscorere:
Jesper Kokholm 10 mål
Rasmus Porup 5 mål
Thomas Damgaard 4 mål
Jorn Smits 4 mål
Nicolaj Spanggaard 3 mål
Christian Holm 2 mål
Mads Thymann 1 mål
Frederik Iversen 1 mål