Borgmesteren sikrede sejren til sidst

LTH kom buldrende og bragende ud til holdets første kamp i kvalifikationsspillet, og efter fire minutter kunne en af dagens bedste LTH'ere, Jacob Hessellund, bringe "de røde" i front med 3-0. LTH bevarede momentum i de næste minutter, hvorefter KIF Kolding skiftede forsvarsformation til 5:1, hvilket voldte hjemmeholdet store problemer. Derfor var det også gæsterne, der kunne gå til pause i front med 12-13 efter en flot langskudsscoring af Peter Balling i sidste sekund.

Fra anden halvlegs start var LTH'erne heller ikke skarpe nok til at finde løsninger angrebsmæssigt, mens man ledte efter redninger og stabilt forsvarsspil i den anden ende. Efter 42 minutters spil var gæsterne nemlig i front med 16-21, og den føring udbyggede de til 21-27 med 11 minutter igen.

Det så her ud til, at KIF Kolding skulle fortsætte den gode stime, som holdet var inde i, men sådan skulle det ikke gå. I slutningen af kampen blev det meget hektisk grundet to 7-mod-6-angrebshold, hvilket må siges, at der blev hjemmeholdets fordel. KIF'erne smed bolden væk et par gange i slutningen af kampen, og derfor kunne Lemvig-Thyborøn også kaste den i tomt mål. Derudover brændte gæsterne en del chancer, og i den anden ende var skarpheden tilbage hos hjemmeholdet.

Med godt fire minutter igen kunne Mikkel Sandholm score LTH's sjette mål i træk og dermed udligne til 27-27 foran et stående publikum i Arena Vestjylland Forsikring. Comebacket blev fuldendt to minutter senere, hvor Thomas Damgaard bragte os foran 28-27. Peter Balling nåede dog at udligne angrebet efter, hvilket betød, at LTH'erne var på bolden med 1 minut og 15 sekunder igen. 

Det blev et langt angreb, hvor dommerparret til sidst måtte række hånden i vejret. På en af de sidste afleveringer steg Rasmus Porup op og bankede bolden i nettet til det der blev slutresultatet 29-28. Selvom KIF'erne havde små 20 sekunder at gøre godt med, nåede de ikke at udligne, og derfor vandt LTH ufortjent kvalifikationsspillets første kamp.

Det betyder, at holdet allerede efter den første kamp er oppe på fire point, og dermed er mulighederne for at undgå sidstepladsen i puljen rigtig gode. Næste opgave for Dennis Bo Jensens tropper er på søndag, hvor SønderjyskE venter på udebane.

Slutresultat: 29-28 (12-13)

LTH-udvisninger: 1, KIF-udvisninger: 2

LTH-målscorere:
Jacob Hessellund 5 mål
Niels Lindholt 4 mål
Thomas Damgaard 4 mål
Nicolaj Spanggaard 3 mål
Christian Holm 3 mål
Rasmus Porup 3 mål
Mads Thymann 2 mål
Jorn Smits 2 mål
Jesper Kokholm 2 mål
Mikkel Sandholm 1 mål