2 point med hjem fra Det Vilde Vesten

Efter sidste uges yderst vigtige sejr over bundrivalerne fra TMS Ringsted, var LTH lørdag formiddag draget til Fælleden i Skanderborg. Her skulle drengene forsøge at ride videre på den positive bølge, der var skabt af de flotte præstationer efter julepausen. Generelt har præstationerne de sidste måneders tid været mere end tilfredsstillende. Selvtilliden er da også blevet væsentlig forøget efter pointene er begyndt, nærmest at vælte ind på kontoen.

Selvom Skanderborg, eller ”The Green Gunmen” som holdet døbte sig selv i sin tid, gik ind til kampen med 6 sejre ud af 6 mulige, så havde ”de røde” fuldt og fast troen på, at det netop skulle være dem, der stoppede deres flotte stime. Et bevis på man i alvorlig grad har fået en tro på sig selv og konceptet.

I de første minutter skulle alt nervøsiteten lige spilles ud af kroppen. Et par fejlafleveringer og simple kaste-gribe fejl sneg sig ind i kampens start. Men man nåede dog kun lige at blive nervøs i få sekvenser som LTH-fan. Hurtigt fik udeholdet grebet om kampen igen, og efter 5 minutter kunne man se, at de vestjyske fiskere var klar til at byde de østjyske cowboys op til dans.

Nick Rasmussens mandskab fik dog bragt sig foran med par stykker midt i halvlegen, hvilket udmundede sig i en Timeout fra Anders Thomsen. 7 mod 6 spillet blev sat op, og herefter lykkedes det LTH, med hjælp fra gode redninger i målet af Ronnie, og skarpt overtalsspil, at bringe sig i front. Et par større brændte chancer fra LTH´s side gjorde dog, at det var hjemmeholdet, der efter de første 30 minutter kunne gå til pause foran 15-14.

Med 7 gode redninger, flere af dem på kontra, var den sidste skanse i målet, Ronnie Nicolaisen også en vigtig del af, at drengene kunne gå til pause kun bagud med én.
Selvom 1.halvleg også var præget af vilje og fight, så var der fra 2.halvlegs start en helt forrygende tænding og stemning blandt Lemvig-spillerne. Især i forsvaret fik drengene virkelig vist god energi, og den ene duel efter den anden blev vundet. Her kunne man se at drengene stod sammen, og kæmpede for alle marginaler.

LTH-defensiven fik lukket helt ned fra de sædvanlige trusler, der kommer fra Skanderborgs angreb. Den unge Thomas Arnoldsen, der ellers plejer at være sprængfyldt med selvtillid og gåpåmod, fik ikke meget rum at arbejde med. Med de konstante spilstop, parader og frikast LTH fik fremtvunget, kunne Marcus Mørk og Cornelius Kragh heller ikke få angrebsspillet til at flyde. Alt dette, krydret med flotte redninger af Ronnie, og et næsten fejlfrit 7 mod 6 spil gjorde, at LTH kunne trække fra i den sidste del af kampen. Man kan vist roligt sige, at The Green Gunmen blev skudt i sænk af de vestjyske fiskere. Den tidligere LTH`er Lars Skaarup, der i øvrigt spillede endnu en flot kamp, lukkede og slukkede ballet med en elegant reducering fra fløjen, inden jublen kunne bryde løs blandt LTH-spillerne. Kampen endte 29-27 til LTH.

Stor ros skal der også lyde til spillere og trænere, at i (næsten) alle 60 minutter var der 100 procent fokus på kampen. Tvivlsomme dommerkendelse fik ikke teamet til at ryste på hånden.

Kampen, og 2.halvleg især var overordnet set en præstation til topkarakter af holdet, hele vejen rundt. Dem der ikke bidrog i angrebet, hjalp godt til i forsvaret. Dem der af forskellige årsager var at finde på bænken det meste af kampen, løftede holdet med input og gejst fra sidelinjen.

Næste opgave bliver efter den korte landskampspause hvor naboerne fra TTH venter hjemme i hulen. Den spilles onsdag den 17. marts kl. 1930.

Målscorere:
Mads Thymann 6, Søren Nørgaard 5, Jesper Kokholm 4, Pelle Schilling 4, Jonas Langerhuus 4, Niels Lindholt 2, Thomas Damgaard 1, Nicolaj Spanggaard 1, Mikkel Sandholm 1, Mark Nikolajsen 1.

Stillinger undervejs:
2-2, 3-5, 8-6, 10-10, 13-13, (15-14). 18-18, 21-22, 23-26, 25-28, 27-29.