FOTO: Christina Bundgaard Photography

Lørdag eftermiddag kunne Lemvig-Thyborøn sikre sig adgang til nedrykningsspillet og dermed undgå den direkte nedrykning, hvis holdet kunne tage point imod TMS Ringsted. LTH kom så tæt på som muligt, men måtte se sig slået med en enkel pind – 25-24.

Hjemmeholdet kom bedst fra start, og efter 5 minutters spil kunne TMS’ Andreas Magaard bringe sit mandskab foran med 3-1, men efter 10 minutters spil var det vestjyderne der var i front med 4-5 efter en scoring af Jesper Kokholm. Forsvaret stod godt, hvilket gjorde arbejdsbetingelserne gode for Shadrach Nsoni, som leverede en fin indsats i LTH-målet.

Angrebsspillet derimod havde det svært. Andreas Damgaard blev skiftet ind efter cirka et kvarters spil, og det var et klogt valg. I slutningen af første halvleg var han medvirkende til, at LTH bare var en lille smule farlige i angrebsspillet. Da haluret signalerede, at de første 30 spilleminutter var forbi, var stillingen 12-10 til hjemmeholdet, og man håbede på, at drengene ville ramme topniveauet i anden halvleg.

Det høje niveau kom aldrig rigtig frem, og sjællænderne var foran med 2-3 mål i det meste af anden halvleg, og med stillingen 21-17 med 11 minutter igen så det rigtig svært ud for vestjyderne, hvis de skulle sende TMS i 1. division og samtidig sikre sig adgang til nedrykningsspillet. Men så viste Mark Nikolajsen og Jørgen Rasmussen viljen til at komme tilbage, og et par hurtige mål fra de to gjorde, at LTH var tilbage i kampen, da der manglede 5 minutter – her førte vestjyderne 22-23 til stor jubel hos de medrejsende fans. Med 20 sekunder tilbage af kampen bragte TMS sig foran med 25-24, og Uhrenholt var hurtig til at lægge timeout-kortet ved dommerbordet.

Lemvig-Thyborøn fik også sat det helt rigtige angreb op, hvor det endte med at Jonas Gade var helt alene foran mål. Desværre studsede bolden op på undersiden af overliggeren og ned på stregen, men dommerne vinkede afværgende, og derfor kunne TMS Ringsted juble over deres første sejr i 11 kampe.

Resultatet betød også, at TMS Ringsted holder liv i et spinkelt håb om overlevelse i landets bedste række, og derfor betyder det også, at Lemvig-Thyborøn stadig kan rykke direkte ud. Uhrenholts kan stadig selv afgøre det hele, da de med point i den sidste kamp mod Århus kan undgå den direkte nedrykning. Skrækscenariet for LTH er, at man taber mod Århus, mens TMS Ringsted vinder ude over Skjern og Kolding vinder ude over Aalborg – dette vil sende LTH i 1. division. Der er derfor stor grund til at komme i Arena Vestjylland Forsikring på lørdag, hvor LTH skal have point imod Århus for at være sikre på overlevelse.

Tak til de medrejsende fans, som igennem hele kampen støttede drengene!

Slutresultat: 25-24 (12-10)

TMS-udvisninger: 3, LTH-udvisninger: 5

LTH-målscorere:
Andreas Damgaard 7 mål
Mark Nikolajsen 5 mål
Jørgen Rasmussen 4 mål
Jesper Kokholm 3 mål
Mads Thymann 2 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Jonas Gade 1 mål
Rasmus Porup 1 mål