Jeg sagde engang (undskyld mit ordsprog) “vi sang og drak os fra bunden til toppen”. Det skal selvfølgelig ikke tages helt bogstaveligt, men det var anderledes end nu. Det kommer jeg tilbage til. Jeg har inden for de sidste godt 3 måneder været “hjemme” til to guldbryllupper og en stor fødselsdag, og det var næsten som om, det var i går. Meget dejligt. Men før er ikke nu, og hvad er bedst. Det kan diskuteres.

I sin tid var Portgård med forstærkning samlingsstedet for Nr. Nissum drengene, medens vi fra Nr. Lem brugte købmand Jensens have, som han havde lavet om til boldbane med elektrisk lys. Jeg begyndte at spille i Nr. Nissum KFUM i 1966, og senere kom så sammenlægningen. Og mange af dem, der var med dengang, er der stadigvæk i dag.

Og tilbage til før. Der var mange ture til udlandet, hvor vi havde venskabsklubber i Fellbach ved Stuttgart og Oerlinghausen ved Bielefeld. Det var ikke altid “førsteholdet”, der var med, men folk der kunne gribe og kaste og drikke et par øl og æblesnaps var foretrukket, så jeg var med hver gang. 

Det ændrede sig lidt, men Noe brødrene, Ågade, Nørmark + andre steder gjorde meget for sammenholdet. Portgård + Kaj Noe i Gimsing leverede mange spejlæg, når vi kom hjem fra kampene. Og købmand Toelberg i Seminariebyen sagde: ”Det er ligemeget, hvor sent i kommer hjem. Hvis I ikke har øl, så ringer I bare. Ca. kl. 01,00 var vi hjemme fra Frederikshavn, og øllerne blev serveret sammen med spejlæggene. Vi boede jo næsten allesammen omkring Lemvig og seminariet, så det var forholdsvis let at samles. 

På busturene var der masser af kortspil både ud og hjem, og som skrevet før. Masser af sang og øl. Det har ifølge mine oplysninger ændret sig en del, men det har det meste jo. Og jeg siger ikke, hvad der er bedst, men jeg har aldrig fortrudt det, vi havde i gamle dage.