FOTO: Christina Bundgaard Photography

Fredag aften var der fuldstændig udsolgt i Arena Vestjylland Forsikring til bundbraget mellem Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy. LTH vandt kampen med 25-24, og tog et vigtigt skridt i kampen om at undgå den direkte nedrykning.

Allerede et par dage før den vigtige kamp mellem lokalrivalerne, Lemvig-Thyborøn og Mors-Thy, var alle siddepladser i Arena Vestjylland Forsikring revet væk. Da kampen fredag aften blev fløjtet i gang, var det også foran en udsolgt hal med 1400 tilskuere. Både LTH’s tilskuere og Bette Balkan var med til at skabe en ramme, som var en topkamp værdig.

Den flotte kulisse og vigtigheden af kampen så ud til, at have en indflydelse på spillet på banen. Det var en meget nervøs start fra begge mandskaber med en del fejl. Efter fem minutter kunne den tidligere LTH’er, Søren Nørgård, bringe Mors-Thy i front med 1-2. Det var den sidste gang gæsterne var i front i fredagens lokalbrag.

Efter 17 minutters spil kunne Jesper Kokholm bringe det rødklædte hjemmehold i front med 8-4, hvilket fik Mors-træner, Søren Hansen, til at forlange timeout. Hansens peptalk og taktik gav pote, og efter 26 minutter kunne gæsternes bedste mand, Marcus Dahlin, bringe balance i regnskabet, da han udlignede til 9-9. Det var dog Lemvig-Thyborøn, som kunne gå til pause med en føring på 12-11 efter en første halvleg, hvor Jesper Sørensen i LTH-målet havde stået en glimrende kamp.

Sørensen fortsatte niveauet i anden halvleg, hvor Mads Thymann og resten af LTH-mandskabet startede med at bringe sig i front med 16-13 efter 37 minutter. LTH’erne bevarede forspringet til stillingen 25-22 med to minutter igen. To Mors-scoringer og et minut tilbage bragte spændingen tilbage i kampen. Med omkring 10 sekunder tilbage fik gæsterne muligheden for at udligne efter Jonas Gades skudforsøg kort forinden havde ramt overliggeren. Tiden løb dog ud, og det endte med et frikast efter tid, som Marcus Dahlin ikke kunne eksekvere.

Dette betød, at Lemvig-Thyborøn vandt 25-24 over Mors-Thy, hvilket nu giver LTH’erne 12 point på 12.-pladsen á point med KIF Kolding på 11. pladsen. Sejren sender også Uhrenholts tropper væk fra TMS Ringsted på sidstepladsen, så der nu er tre point ned til den nedrykningsgivende sidsteplads. Mors-Thy ligger imellem TMS Ringsted og LTH med 10 point. Vigtigheden af fredagens sejr er derfor indelysende.

Som skrevet var der flot opbakning til begge hold, og der skal lyde en stor tak til publikum for at bidrage til den fede stemning.

Næste opgave for Claus Uhrenholts mandskab er på onsdag, når holdet skal en tur til Silkeborg for at møde Bjerringbro-Silkeborg i en meget svær kamp.

Slutresultat: 25-24 (12-11)

LTH-udvisninger: 4,  MTH-udvisninger: 6

LTH-målscorere:
Jesper Kokholm 6 mål
Jonas Gade 5 mål
Mark Nikolajsen 5 mål
Mads Thymann 3 mål
Rasmus Porup 3 mål
Jørgen Rasmussen 2 mål
Mathias Porsholt 1 mål