FOTO: Christina Bundgaard Photography

Lørdag eftermiddag flaskede resultaterne sig for Lemvig-Thyborøn Håndbold, da vestjyderne besejrede Fredericia på udebane, mens Randers tabte til TMS Ringsted. Dette betyder, at LTH ender på 2. pladsen i dette års 1. division.

Lemvig-Thyborøn kom bedst fra start, og efter fire minutters spil var gæsterne i front med 1-4. Vestjyderne fik en god start på opgøret og var i teten i størstedelen af kampen. Efter 8 minutters spil faldt Mark Nikolajsen til jorden efter et uheldigt sammenstød med den tidligere LTH’er, Kasper Young. Han blev båret fra banen, og så ikke banen resten af kampen. Det vides endnu ikke, hvad status er med playmakeren.

Fredericia kom tilbage i kampen, og med 13 minutter igen kunne Jacob Kühne reducere til 9-10 i sin sidste kamp i FHK-trøjen. Dette rystede dog ikke LTH, og en rigtig god afslutning på første halvleg resulterede i, at Mads Høj kunne score til 14-20 i første halvlegs døende sekunder.

LTH, som måtte undvære Mads Thymann hele anden halvleg, kom flyvende ud efter pausen. Efter 38 minutter var gæsterne i front med 16-25, og det så ud til at blive en sikker LTH-sejr. Fredericia forsøgte sig så med 7-mod-6-spillet, hvilket gav pote. Hjemmeholdet hentede ind på Lemvig-Thyborøn, som var lidt ramt på ressourcer i fraværet af de to profiler.

Med lidt over et minut igen kunne Fredericias Rune Andersen reducere til 30-31, og spændingen var tilbage i opgøret. LTH’erne endte dog med at trække det længste strå, og vandt kampen 31-33. Samtidig tabte Randers til TMS, og derfor betyder det, at LTH overhaler randrusianerne i tabellen, og tager rækkens 2. plads.

Derfor er det allerede på torsdag, at Arne Damgaards tropper spiller første hjemmekamp i oprykningskampene mod Randers. 2. pladsen betyder også, at LTH har fordelen af hjemmebanen i en eventuel 3. kamp. Det var derfor en utrolig vigtig sejr, som holdet tog inden oprykningsspillet.

Næste opgave er som skrevet hjemme mod Randers på torsdag, hvor vi håber på at se utrolig mange mennesker i Arena Vestjylland Forsikring!

Hør her hvad Arne Damgaard havde at sige efter kampen:

Slutresultat: 31-33 (14-20)

FHK-udvisninger: 3, LTH-udvisninger: 4

LTH-målscorere:
Søren Nørgård 9 mål
Rasmus Porup 5 mål
Jonas Gade 5 mål
Jesper Kokholm 3 mål
Mark Nikolajsen 2 mål
Mads Thymann 2 mål
Casper Christensen 2 mål
Mads Høj 1 mål
Jonathan Sørensen 1 mål
Niels Lindholt 1 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Andreas Damgaard 1 mål