Onsdag aften skulle Lemvig-Thyborøn forsøge at rejse sig efter to nederlag i træk, og det må man sandelig sige, at de gjorde, da SønderjyskE blev sendt hjem med et nederlag på 30-27 efter en flot indsats af det unge LTH-mandskab.

Efter knap otte minutter kunne den tidligere LTH-spiller, Mikkel Møller, bringe SønderjyskE i front med 3-7, hvilket fik Claus Uhrenholt til at bruge sit første ud af tre timeoutkort. Dette gav hurtigt en god effekt, og knap 10 minutter senere kunne dagens bedste LTH’er, Mark Nikolajsen, udligne til 9-9, og vestjyderne var tilbage i opgøret. Det var ikke til og se, at de rødklædte gutter var blevet spillet ud af banen i de to forgående kampe. Jesper Sørensen tog fra i målet, mens spillerne i den anden ende spillede en rigtig god angrebskamp. Mads Thymann leverede i hvert fald sin bedste kamp i LTH-trøjen i denne sæson til glæde for holdet og fansene.

Med ti minutter tilbage af første halvleg kunne Jacob Østergaard for første gang bringe LTH i front, da han scorede til stillingen 11-10. Det var alligevel sønderjyderne, som gik til pause i front med 13-14, men der var en optimistisk stemning at spore i Arena Vestjylland Forsikring denne aften, og det var helt på sin plads.

Efter syv minutters spil af anden halvleg kunne Mark Nikolajsen bringe hjemmeholdet i front med 18-17, og herfra så Lemvig-Thyborøn sig ikke tilbage. Ni minutter før tid kunne Mark Nikolajsen så score sit 10. mål og samtidig bringe sit mandskab foran med 26-20 og lugten af to vigtige point spredte sig i Arena Vestjylland Forsikring. Det blev dog ikke helt så let, som man skulle tro. Et skadesplaget LTH-mandskab var tvunget til at spille smalt, da der ikke var meget at skifte ind og ud med. Trætheden ramte LTH’erne, og med under to minutter igen kunne Chris Jørgensen reducere til 28-27 for gæsterne. Heldigvis holdt Lemvig-Thyborøn hovederne kolde, og kampens spiller, Mark Nikolajsen, kunne derfor med syv sekunder tilbage af kampen score til slutstillingen 30-27.

Sejren sender Lemvig-Thyborøn væk fra sidstepladsen, som Mors-Thy nu overtager eftersom de tabte deres hjemmekamp til de forsvarende danske mestre fra Skjern. Det var en aften med fuld spillerunde i Herreligaen, og Lemvig-Thyborøn var ikke det eneste hold fra den nedre del af tabellen, som snuppede point. Ribe-Esbjerg vandt på udebane over BSV, mens Nordsjælland på udebane snuppede et enkelt point imod TTH Holstebro. Netop Nordsjælland venter i den næste hjemmekamp for Uhrenholts tropper fredag den 14. december, men inden da skal drengene på mandag et smut østpå for at møde Skanderborg, som i dag vandt på udebane imod rækkens førerhold fra Aalborg.

Se interview med kampens spiller, Mark Nikolajsen, her:

Slutresultat: 30-27 (13-14)

LTH-udvisninger: 2, SJE-udvisninger: 3

LTH-målscorere:
Mark Nikolajsen 11 mål
Jonas Gade 6 mål
Jørgen Rasmussen 5 mål
Mads Thymann 4 mål
Jacob Østergaard 1 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Jesper Kokholm 1 mål
Casper Christensen 1 mål