Onsdag aften sikrede LTH sig den sidste ligaplads, da holdet besejrede Randers med 24-21 i den tredje og afgørende oprykningskamp. Sejren betyder, at Lemvig-Thyborøn fra næste sæson er tilbage i landets fineste håndboldselskab.

Der var nerver på blandt de håndboldinteresserede i Lemvig Kommune forud for den afgørende oprykningskamp mod Randers HH. Nerverne blev ikke mindre, da nyheden om at topscorer, Søren Nørgård, ikke var med til aftenens kamp, på grund af lykkelige omstændigheder, da hans kone var gået i fødsel, kom frem.

Dette rystede dog ikke spillerne på banen, som var uden lederskikkelsen og topscoreren. Hele holdet leverede igennem samtlige 60 minutter, og trods det faktum at gæsterne i slutningen af pausen havde momentum og var foran 9-12, så gav drengene ikke på noget tidspunkt op.

Drengene gik til pause bagud 10-12, og igennem hele anden halvleg var det Lemvig-Thyborøn, som var det bedste mandskab. Efter 36 minutter kunne Andreas Damgaard og LTH generobre føringen, da han kunne sende bolden i nettet til stillingen 15-14. De to hold fulgtes ad indtil seks minutter før tid, hvor stillingen var 20-20, og den propfyldte Arena Vestjylland Forsikring var ved at forberede sig på forlænget spilletid og en eventuel straffekastkonkurrence.

Sådan ville LTH ikke have, at det skulle gå, og tre vestjyske mål i træk gjorde, at det begyndte at dufte mere af liga end af forlænget spilletid. Da haluret ramte 60 minutter var stillingen 24-21 til hjemmeholdet, og spillere, trænere og tilskuere kunne derfor bryde ud i jubel og fejre en tilbagevenden til ligaen.

Der skal lyde en stor tak til alle tilskuere, også Randers’ 140 mand, som var med til at skabe en kulisse, som var en ligakamp værdig. Derudover skal der lyde en stor ros til spillerne og trænerteamet for en vellykket kamp.

Jonas Gade, Jesper Sørensen og Casper Christensen var blandt de bedste LTH’er på et mandskab, hvor alle spillere leverede på højt niveau.

Nu skal oprykningen selvfølgelig fejres, men sæsonen er ikke slut endnu. Onsdag aften gæster ligamandskabet Århus Håndbold Arena Vestjylland Forsikring i Santander Cuppens 6. runde. Det bliver en kamp, hvor LTH skal vise, at de har klassen til at spille i ligaen, og så bliver det også en kamp, hvor vi allesammen skal fejre en forrygende sæson og tage afsked med de spillere og trænere, som forlader os efter denne sæson.

Hør her hvad Jesper Sørensen havde at sige om oprykningen:

Slutresultat: 24-21 (10-12)

LTH-udvisninger: 4, RHH-udvisninger: 2

LTH-målscorere:
Jonas Gade 7 mål
Andreas Damgaard 5 mål
Jonathan Sørensen 3 mål
Mads Thymann 2 mål
Niels Lindholt 2 mål
Mads Høj 1 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Toke Schrøder 1 mål
Jesper Kokholm 1 mål
Rasmus Porup 1 mål