FOTO: Christina Bundgaard Photography

Mandag aften tager Anders Thomsens tropper hul på anden runde af Primo Tours Ligaen, når drengene gæster Skjern Bank Arena. Her er der mulighed for revanche efter pokalnederlaget for godt to uger siden.

Selvom det ikke blev til point i ligapremieren mod Ribe-Esbjerg, kan man godt tage mange gode takter med videre til mandagens kamp mod Skjern Håndbold. Angrebsspillet fungerede rigtig godt i store dele af kampen, mens forsvarsspillet også var godkendt. Til gengæld skal skarpheden være der i samtlige 60 minutter, hvis kampene i ligaen skal vindes. En sejr mandag aften vil dog være en overraskelse af de helt store, da Skjern er kæmpe favoritter til at tage de to point – ligesom de gjorde, da de overbevisende vandt 26-38 for godt to uger siden i Arena Vestjylland Forsikring. I forhold til det opgør skal “de røde” forsøge at få bedre styr på Skjern-spillerne, som nærmest spadserede igennem forsvaret efter behov.

Mandagens modstander fik ikke ligefrem den ønskede start på ligaen, da holdet tabte på udebane til SønderjyskE i premieren. Det må derfor forventes, at Skjern-mandskabet er meget opsatte på at levere en god indsats foran hjemmepublikummet i Skjern Bank Arena. Dette gør ikke situationen lettere for LTH-mandskabet, men drengene vil helt sikkert gøre hvad de kan for at holde liv i kampen længst muligt.

Ny spiller i truppen til Skjern-kampen:
Når Lemvig-Thyborøn løber på banen i Skjern Bank Arena mandag aften bliver det med et nyt navn på holdkortet. Klubben har nemlig skrevet kontrakt med 25-årige Pelle Schilling for resten af denne sæson. Pelle Schilling har i de seneste sæsoner spillet i Ribe-Esbjerg, hvor han for det meste har spillet på venstre fløjen. Schilling er dog tiltænkt en rolle i bagkæden, hvilket heller ikke er helt uvant for den nye mand hos “de røde”.

“Da jeg havde Claus Uhrenholt som træner i Ribe-Esbjerg, blev jeg benyttet som bagspiller, når vi var i undertal. Det var før 7 mod 6 reglen blev indført, ellers har jeg ageret backup som bagspiller, hvis der var brug for et nyt pust. I mine ungdomsår var jeg også bagspiller, og det er noget jeg glæder mig til at prøve af på øverste hylde igen,” fortæller Pelle Schilling, som også gerne vil hjælpe til på venstre fløjen, hvis det er der, trænerteamet har brug for ham.

Det var ellers planen, at Schilling skulle flytte med kæresten til Frankrig for at spille håndbold, men dette skifte glippede, og pludselig stod den 25-årige håndboldspiller uden klub. Det var derfor en stor lettelse, da LTH meldte sig på banen.

“Min kæreste skiftede i denne sæson til fransk håndbold, og planen var egentlig, at jeg skulle flytte med. Jeg har også haft kontakt med 2-3 franske klubber, men grundet forskellige årsager har det ikke lykkedes at få enderne til at nå sammen, og derfor har jeg valgt at vende tilbage til Danmark. Jeg er derfor utrolig glad for, at Lemvig-Thyborøn meldte sig på banen, så jeg kan komme til at spille håndbold igen,” siger Schilling.

Den nye LTH-spiller ser frem til at blive en del af den vestjyske trup, som han lærte godt at kende sidste sæson i de tre indbyrdes kampe.

“Jeg ved, at Lemvig-Thyborøn har en frygtindgydende hjemmebane, hvilket jeg var vidne til sidste sæson, hvor jeg sammen med Ribe-Esbjerg tabte. Det er en hjemmebane, hvor modstanderne har det svært, hvor dommerne nogle gange kan føle sig presset til at dømme til hjemmeholdets fordel, og så er det helt sikkert et sted, hvor det er fedt at spille for hjemmeholdet, og det glæder jeg mig til at prøve,” slutter Pelle Schilling, som er en del af truppen til Skjern-kampen, og han kan derfor muligvis få debut mandag aften i Skjern.

Ønsker du at tage ned for at støtte drengene og samtidig byde Pelle velkommen i klubben, fløjtes opgøret i gang klokken 19 i Skjern Bank Arena. Er du forhindret kan kampen følges live på Tophåndbold eller vores Instagram-profil.

Op til kampen overtager Jacob Østergaard vores Instagram-profil, hvor han vil vise jer, hvordan hans kampdag ser ud!

Følg os på Instagram her