FOTO: Christina Bundgaard Photography

Lørdag eftermiddag er der vigtige point på spil for Lemvig-Thyborøn, når turen går til Helsingør for at møde Nordsjælland.

I onsdags sad Lemvig-Thyborøn over i 3. runde af nedrykningsspillet, og her kunne Claus Uhrenholts tropper følge med i kampen mellem Mors-Thy og KIF Kolding. Uheldigt for LTH’s overlevelsesmuligheder vandt KIF Kolding en stensikker sejr på 24-31, og holdet overhalede dermed vestjyderne, hvilket nu betyder, at Uhrenholts tropper indtager sidstepladsen i puljen med to kampe tilbage. Sidstepladsen i puljen skal ud i drabelige kampe mod TM Tønder fra 1. division – en situation som LTH for alt i verden vil undgå.

Lemvig-Thyborøn har inden lørdagens kamp kun det ene point, som holdet fik med over i puljen grundet holdets placering i grundspillet. KIF Kolding har to point efter onsdagens sejr, og også Kolding skal i ilden lørdag eftermiddag, når de tager imod Ribe-Esbjerg på hjemmebane. Vinder Kolding og taber LTH betyder det, at drengene ikke kan undgå sidstepladsen. LTH spiller en time før Kolding og for at være helt sikker på at holde liv i håbet om at undgå sidstepladsen, kræver det point i lørdagens dyst mod Nordsjælland.

Det er et Nordsjælland-hold, som har vist tænder efter jul og især i nedrykningsspillet, hvor det er blevet til to sejre ud af tre mulige – derfor er holdet sikret endnu en sæson i ligaen, og med en sejr imod LTH har holdet stadig mulighed for at vinde puljen og de 75.000 kroner. To gange tidligere i denne sæson har “de røde” krydset klinger mod Ian Marko Fogs tropper, og her er det blevet til en sejr til hver. LTH tabte i Nordsjælland, mens man vandt på hjemmebane efter en scoring af Jesper Kokholm på straffekast efter tid.

Lørdag eftermiddag skal det tredje slag i denne sæson slås, og et af holdene får sæsonens håneret. Håneretten er i og for sig ligegyldig, da point er det eneste, som tæller for LTH. Point i Nordsjælland eller nederlag til Kolding vil betyde kæmpe drama i Arena Vestjylland Forsikring lørdag den 4. maj, hvor de to hold mødes i sidste runde af nedrykningsspillet. Dette er dog kun ren spekulation, da det eneste drengene fokuserer på nu er kampen mod Nordsjælland, hvor der skal hentes point!

Kampen fløjtes i gang kl. 15 i Helsingør-Hallen, og hvis ikke du tager med fanbussen for at støtte drengene – kan kampen følges live på Tophåndbold eller via vores Instagram-profil.

Følg os på Instagram her!