FOTO: Christina Bundgaard Photography

Onsdag aften løber LTH’erne på banen i Ceres Arena for at møde rækkens nummer 10, Århus Håndbold. Østjyderne kæmper en hård kamp for at blive en del af top-8 og slutspillet, mens Lemvig-Thyborøn som bekendt kæmper for at rykke længere væk fra den faretruende sidsteplads.

For en uge siden lykkedes det sensationelt at hive et enkelt point mod de danske mestre og pokalvindere fra Aalborg Håndbold. Dette ene point viste sig i går aftes at være uhyre vigtigt, da vores direkte konkurrenter i bundstriden, Nordsjælland Håndbold, fik et point mod Fredericia HK. Uden det ene point i Aalborg-kampen ville vi nu have lagt på en sidsteplads i Primo Tours Ligaen. Dette beviser bare, hvor nervepirrende og spændende de sidste runder af grundspillet bliver for dem som følger LTH og Nordsjælland.

I aften har Anders Thomsens tropper muligheden for at tage et skridt væk fra sjællænderne ved at vinde på udebane over Århus Håndbold. Det bliver uden tvivl en svær opgave, da Erik Vejes tropper også har noget at kæmpe for resten af grundspillet. I skrivende stund indtager Århus Håndbold en delt 9. plads sammen med Mors-Thy Håndbold. Der er kun to point op til SønderjyskE på den slutspilsgivne 8. plads, og da Århus er dårligere indbyrdes end SønderjyskE kræver det mere end to point for at overhale dem i tabellen. Derfor har de brug for point i aftenens kamp, hvis de skal holde liv i håbet om en plads i slutspillet.

Holdet fra Jyllands største by startede 2020 ud med lyn og torden, da de hjemme besejrede Skanderborg Håndbold med 10 mål, men de faldt så ned til jorden, da de i fredags tabte med 10 mål til de direkte konkurrenter fra SønderjyskE. Det er derfor et revanchelysten mandskab, som Anders Thomsens tropper står over for i aften. Vestjyderne skal dog bare fortsætte spillet fra Aalborg-kampen, hvor især forsvaret stod fænomenalt. I den anden ende må der godt være lidt mere skarphed, men det gør ikke så meget, hvis forsvaret kan ramme samme niveau.

I den omvendte kamp startede LTH rigtig godt, men en lang scoringspause ødelagde det forspring, som man havde skabt, og Århus bragte sig foran. LTH’erne kom aldrig rigtig tæt på igen, og derfor måtte man se sig slået 19-26. Dette var en af sæsones få dårlige kampe for “de røde”, men de vil i aften gøre alt for at vise de kan spille op mod Århus Håndbold.

Hvis ikke du kan overvære kampen i Ceres Arena, kan opgøret følges live på Tophåndbold eller vores Instagram-profil. Kampen fløjtes i gang klokken 18.30!

Op til kampen overtager Mathias Porsholdt vores Instagram-profil, hvor han vil vise jer, hvordan hans kampdag ser ud! Følg os på Instagram her.