FOTO: Christina Bundgaard Photography

Fredag aften løber Lemvig-Thyborøn på banen i Jutlander Bank Arena, hvor topholdet fra Aalborg venter i tredjesidste runde af grundspillet.

Vigtigheden af det ene point i den seneste kamp mod lokalrivalerne fra TTH Holstebro kan næsten ikke beskrives. Der er nu fire point ned til TMS Ringsted på sidstepladsen med tre runder igen. Dette betyder ikke, at LTH’erne er sikret på at undgå den direkte nedrykning, men det giver holdet forhåbninger om, at der er mulighed for at få point med over i nedrykningsspillet, hvilket vil være ekstremt vigtigt, hvis man også skal undgå en sidsteplads der.

Nummer 9, 10, 11 og 12 får point med over i nedrykningsspillet, mens nummer 13 ingen får. Selvom de sidste runder handler om at undgå sidstepladsen i ligaen, så skal Uhrenholts tropper forsøge at bevare holdets placering som nummer 11. To point i fredagens kamp mod Aalborg vil derfor være meget vigtige, men det bliver en af sæsonens sværeste opgaver, hvis det skal lykkes.

Omvendt kæmper Aalborg for at bevare sin plads i top-2, så holdet kan få to point med over i DM-slutspillet. En Aalborg-sejr fredag aften vil sikre dem en placering som minimum nummer to i grundspillet, hvilket giver dem de føromtalte to point med i slutspillet. Der er derfor vigtige point på spil for begge mandskaber i fredagens duel.

Hvis man kigger på Lemvig-Thyborøns resterende tre kampe i grundspillet, så er det nok ikke lige i kampen mod Aalborg, at man forventer at tage point og dermed afstand fra sidstepladsen. Dette betyder dog ikke, at drengene ikke vil kæmpe deres chance på den svære udebane, men at man derimod tager det som ekstreme bonuspoint, hvis man skulle gå hen og lave sensationen. Tilbage i 2011 lykkedes det for Lemvig-Thyborøn at tage to point i Aalborg, da et LTH-mandskab med Rasmus Søby i spidsen vandt målfesten med 36-38. Dette resultat må meget gerne gentage sig fredag aften.

Aalborg Håndbold beretter om stor interesse for kampen, hvilket betyder at Uhrenholts tropper skal spille foran mere end 4000 tilskuere – vi opfordrer derfor alle som tager turen til Aalborg om at sikre sig sin billet på forhånd via billetshoppen. Køb din billet til kampen her!

Tager du turen til Aalborg for at jagte sensationen – så fløjtes kampen i gang klokken 18.30 i Jutlander Bank Arena. Er du forhindret kan kampen følges live på Tophåndbold eller vores Instagram-profil!

Følg os på Instagram her!