FOTO: Christina Bundgaard Photography

Efter en kamp som bølgede frem og tilbage, måtte LTH til sidst se sig slået med 27-31 til slutspilsholdet fra Århus Håndbold.

Lemvig-Thyborøn åbnede bedst. Et par redninger fra Shadrach Nsoni, som havde fået lov til at starte inde i LTH-målet, og så en scoring fra Thymann og Kokholm i den anden ende betød, at LTH efter to minutters spil var i front med 2-0. Dette fik århusianerne dog sat en stopper for, og efter 14 minutters spil kunne Ómar Ingi Magnússon bringe gæsterne foran 4-10.

Det lignede, at LTH nu skulle til at lære ligaen at kende på den hårde måde, men dette blev ikke tilfældet. Jesper Sørensen blev sat på mål, og han hev mange redninger frem, mens LTH’erne i den anden ende begyndte at finde vejen til netmaskerne. Gæsternes, Jens Fredsgaard, havde i første del af kampen en masse redninger, og gjorde det svært for hjemmeholdet at score. Men som skrevet fandt LTH-drengene vejen til netmaskerne, og pludselig var århusianernes føring skrumpet ind til 9-11. Det lykkedes også at få udlignet til 14-14, men Århus var skarpest i slutningen af første halvleg, og kunne derfor gå til pause foran 14-16.

Århusianerne bevarede føringen i de første ni minutter af anden halvleg indtil Jesper Kokholm i en fri kontra kunne udligne til 20-20. Efterfølgende blev det også til 21-20 til hjemmeholdet, som var kommet ud til anden halvleg med lyn og torden. Med 13 minutter igen kunne Jesper Sørensen score i et tomt mål og samtidig bringe LTH foran 24-22, og det begyndte at trække op til en pokalsensation. Gæsterne fik dog undviget pokalsensationen, og en stærkt spillende Anders Martinussen var især i slutfasen afgørende for det århusianske mandskab. I de sidste syv minutter af kampen bidrog han med 6 mål, og sammenlagt blev det til 14 mål for højre backen.

Århus endte med at vinde kampen 27-31 efter et opgør, hvor LTH beviste, at de sagtens kan være med på liganiveauet, og hvis nogen havde tvivlet på holdet, så må de tro om igen.

Det gode vejr havde sat sit præg på tilskuerantallet, men de som var mødt op var med til at skabe en god stemning, og heldigvis mødte størstedelen af tilskuerne op til aftermatch efter kampen, hvor vi tog afsked med de spilere og trænere, som ikke skal være her efter sæsonen.

To af de som efter denne sæson vinker farvel til “de røde” er Søren Nørgård og Arne Damgaard. Hør dem her sætte nogle ord på kampen og deres tid i klubben:

Slutresultat: 27-31 (14-16)

LTH-udvisninger: 4, ÅH-udvisninger: 3

LTH-målscorere:
Søren Nørgård 6 mål
Mads Thymann 4 mål
Jonas Gade 4 mål
Jesper Kokholm 4 mål
Jonathan Sørensen 2 mål
Rasmus Porup 2 mål
Mathias Porsholdt 1 mål
Andreas Damgaard 1 mål
Nichlas Hammer 1 mål
Toke Schrøder 1 mål
Jesper Sørensen 1 mål