FOTO: Christina Bundgaard Photography

Onsdag aften tabte Lemvig-Thyborøn Håndbold den første kamp i nedrykningsspillet med 28-31 til lokalrivalerne fra Mors-Thy. En dårlig periode i anden halvleg afgjorde kampen til gæsternes fordel.

1282 tilskuere havde fundet vej til Arena Vestjylland Forsikring onsdag aften, da sæsonens 3. slag mellem LTH og Mors-Thy skulle slås. Kulissen med mange fans fra begge lejre var derfor sat til endnu et medrivende lokalopgør, og de mange tilskuere kunne fra kampens start se et LTH-mandskab, som var i teten. Jesper Sørensen stod godt i målet, og i den anden ende havde Mark Nikolajsen fuldstændig styr på angrebsspillet. Efter 8 minutters spil kunne netop Nikolajsen finde Porsholdt på stregen, som sikkert satte sin anden scoring ind til stilling 7-3, hvilket fik Mors-Thy-træner, Søren Hansen, til at forlange timeout.

Timeouten fik den ønskede effekt for Mors-Thy, og efter knap 18 minutters spil kunne den tidligere LTH-topscorer, Søren Nørgård reducere til 9-8. Trods det faktum at kampen nu var blevet mere spændende, var det stadig LTH som kunne gå til pause foran med 14-13.

Anden halvleg startede godt for LTH’s vedkommende, hvor Jesper Kokholm efter 35 minutters spil kunne bringe vestjyderne i front med 17-15. Men så kom den dårlige periode, hvor LTH’erne tabte kampen. De næste 14 minutter gik drengene fra at være foran 17-15 til at være bagud 18-24. Dette skyldtes blandt andet, at mange angreb endte uden afslutninger, og de afslutninger som endelig kom, blev nuppet af den kommende LTH-keeper, Ronnie Nicolaisen, som stod en rigtig god kamp.

LTH’erne kom for langt bagefter, men drengene gjorde, hvad de kunne i de resterende 12 minutter, og kom op på 25-27, men tættere blev det ikke. Morsingboerne kunne derfor juble over sæsonens første sejr over Lemvig-Thyborøn, da haluret signalerede, at de 60 spilleminutter var forbi. Derudover viste den også slutcifrene, som lød på 28-31. Der er ikke plads til så store udfald i nogle kampe, og det skal der rettes op på i de resterende tre opgør, hvor kampen for overlevelse fortsætter. Næste opgave er lørdag, hvor turen går til Ribe-Esbjerg. Det bliver en svær kamp, men drengene vil gøre deres for at tage begge point. Der arrangeres fanbus til kampen, og hvis du vil med ned for at støtte drengene kan du tilmelde dig her.

Slutresultat: 28-31 (14-13)

LTH-udvisninger: 3, MTH-udvisninger: 2

LTH-målscorere:
Jonas Gade 11 mål
Mads Thymann 4 mål
Mark Nikolajsen 3 mål
Jørgen Rasmussen 3 mål
Jesper Kokholm 3 mål
Mathias Porsholdt 2 mål
Jacob Østergaard 1 mål
Rasmus Porup 1 mål